Çarşamba, Ocak 03, 2007

GÖRÜCÜYE ÇIKIYORUM!

Hayır, ben değil canım, blogum görücüye çıkıyor.
"Bozcaada Tatili Grubu"nun, "size ekmek yapayım, bana kahvaltıya gelin" konulu toplantısı bu sabahtan başlayarak, benim evde yapıldı. Ekmek yapma sevdamdan söz ederken, konu, bu merakla paralel gelişen blog okumak ve yazmak konusuna kaydı. Derken, canım arkadaşlarıma henüz sadece benim okuduğum yazılar yazdığım bir blog'um olduğunu, itiraf etmiş buldum kendimi! Oh, neyse bir yük kalktı üzerimden! Şimdi sıra geldi görücüye çıkmaya, bakalım ne diyecekler yazdıklarımı okuyunca? Gerçi, onlar bilirler benim sinema merakımı da, yemek yapmayı sevdiğimi de, kitap okumaya bayıldığımı da... Yine de, başkalarının bloglarını okurken benim hissettiklerimi; bazen birisini gizlice seyrederken yakalanıverme anında hissedilen yüz kızarması gibi, bazen yakın arkadaşının hissettiklerini paylaştığın andaki sıcaklığı duyma ve onunla sevinip coşma gibi, bir süre yazmazsa ne oldu acaba diye meraka kapılma gibi çeşitli duyguları hissedecekler mi daha da doğrusu, "ne düşünecekler" diye heyecanla beklemekteyim.
****************
Bugünün diğer heyecan verici konusu, sonunda ekmek yapma işinin sırrına vakıf olup, kendimce sorun olan biçok konuyu aşmış olmamdı. Yani, artık ekmeğin ne kadar beklerse nasıl kabaracağını, hangi ısıda ne süre pişirilirse alınacak sonucu öğrendim. Arada bazı başarısız denemeler yapıp, kabarmamış ekmekleri üzülerek tüketimden çekmek zorunluluğu doğmuş olsa da, oldukça kısa bir zamanda bu işin üstesinden geldim. Çoook sevinçliyim! Bugünkü kahvaltı için pişirdiğim tava ekmeği, köy ekmeği ve mısır unlu ekmek pek lezzetli idi, doğrusu.
*****************

Bu son tatil günlerinde seyrettiğim "TATİL-HOLIDAY" filminden sözederek yeni seneye merhaba diyeyim. Filim, hafif, uçucu, mutluluk veren bir seyretme eylemi için birebir. Ağzınız kulaklarınızda, hoş insanlar, güzel manzaralar ve yeryüzünde yaşaması ihtimali sadece kadınların hayal dünyalarıyla sınırlı olabilecek erkekler(!) görmek istiyorsanız seyrediniz. Aman ha, yanınızda ciddi konular veya macera seyretmeye meraklı erkekleri bu filme sürüklemeyiniz ve kazara yanınızda bir erkekle izliyorsanız da zinhar "bak, ne hoş adam" demeyiniz, bir kıskançlık kriziyle başetmeniz gerekebilir. Çünkü adam, Jude Law! Bu arada belirtmeliyim ki, Kate Winslet de vatandaşı gibi hoş ve başarılı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz!