Cuma, Şubat 09, 2007

EVREKA!


"Türkler için ekmeksiz bir sofra düşünülemez. Ekmeğe öyle bir tutkuyla bağlıyızdır ki, günlük enerji ihtiyacımızın yarısını ekmekle karşılarız. Ekmek bu ülkenin en önemli yiyeceğidir. Ekmeğin bu kadar önemli olduğu bir ülkede bu konuyla ilgili hemen hemen hiç kitap olmayışı ise düşündürücüdür. Ekmek bir tutkudur kitabı alanındaki büyük bir boşluğu dolduruyor. Türk ve Dünya mutfağından birbirinden lezzetli ekmekler, herkesin rahatça anlayabileceği ve uygulayabileceği tariflerle Türk okuyucusuyla buluşuyor. Fransızlar’ın baget’inden New York’un bagel’ına, Almanlar’ın Brötchen’inden yazarın özel tariflerine kadar onlarca farklı lezzetle tanışmaya hazır mısınız?"

Önce ekmek yapmaya cesaret edip, birkaç (hadi itiraf ediyorum birçok!) başarısız denemeden sonra bu işi becermeye ve tadanların beğenerek yedikleri ekmekler yapmaya başladım. Sonra, cesaretim arttı ve kendimce mayalama, pişirme denemeleri yapmaya giriştim. Tam da, bu iş Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalışmakla olmaz, bir yerlerden düzgün bir kitap bulsam diyordum ve İngilizce bir kitap bakınıyordum ki, yukarıdaki tanıtım yazısında sözedilen güzel kitabı buldum.
Şahane! Tam isabet! Merak ettiğim herşey var bu kitapta: Tarihçe, tanımlar, tarifler... Hepsini denemek için sabırsızlanıyorum. İlk ekşi mayamı yaptım bile ve ilk ekşi mayalı tahıllı ekmeğimi; çok lezzetli oldu.
Yaşasın!

1 yorum:

  1. Ah en kisa zamanda temel ekmek yapimini ogrenmeye gelecegim. Bu arada dun aksam kesfettigim, cok hosuma giden bir link'i paylasmak istiyorum sizinle:

    http://www.dahianlamindakideayriyazilir.com

    Sevgiler,
    ShekerPembe

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!