Salı, Haziran 05, 2007

ZODİAC


Sonunda, iki haftadır görmeye çalışıp teklediğim filmi gördüm.
Uzun bir film olmasına rağmen, seyrettiğinizde ayrılan zamana değecek bir sonuç alıyorsunuz.

Yönetmen David Fincher, adeta bir belgesel anlatır gibi ayrıntılı, titiz ancak sıkmayan, merak uyandıran bir anlatım tutturmuş.
Bir yandan öykünün akışına tanık olurken, bir yandan da, toplumun ve suça bakışın aradan geçen zamanda nasıl değiştiğine, teknolojinin nasıl geliştiğine tanık oluyorsunuz.

Oyuncular çok başarılı. Ana karakter değil, hepsi birbirini destekleyen pek çok karakter var.
Robert Graysmith rolünde Jake Gylenhaal müthiş bir performans sergiliyor. San Francisco Chronicle'ın yıldız suç muhabiri Paul Avery rolünde Robert Downey Jr. ve cinayet masası dedektifi David Toschi rolünde Mark Ruffalo da bir an olsun teklemeyen performanslarıyla bizi Zodiac takıntılarına ortak etmeyi başarıyorlar.
Bu arada belirtmeliyim ki, benim favorim Robert Downey Jr.

(Koyu renkli yazıları tıklarsanız, uzun ve açıklamalı bir film tanıtım yazısı okuyabilirsiniz.)

6 yorum:

  1. Biliyordummmm!!! Biliyordummm!!! Senin de Zodiac'ı seveceğini ve favorinin Robert Downey Jr. olacağını biliyordummm :)))))

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. hımm, fena bir oyuncu değil. ben onu ilk kez ally mc beal dizisinde o aptal avukat kızın sevgilisi rolünde izlemiştim. onu hakettiği kadar beğenmeme bu rolü engel oluyor sanırım.

    "fur" filminde onu bir anormal hastalık nedeniyle tüyler içinde izleyeceksiniz. ve çok romantik bulacaksınız. neden? çünkü ne olursa olsun bir erkeği hoş yapan bakışlarıdır:p

    ben de izleyeceğim zodiac'ı en yakın zamanda.

    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Sndrnella'cığım,

    Şimdiki hedefim bu hafta başlayacak olan "Ocean's 13"! Tamamen ticari sinema filmi olmasına rağmen, çok eğlenceli olacağını hissediyorum.:)

    Aslında, "Bug"ı da merak ediyorum, ancak kışın DOT'da oyununu seyretmiştim ve çok beğenmiştim, şimdi acaba hayal kırıklığı olur mu, diye bir tereddütdeyim.

    Ne dersin?

    YanıtlaSil
  4. Peri'ciğim,
    İnan "fena oyuncu değil" den öte, iyi oyuncu Jr.!
    1992'de oynadığı "Chaplin"den beri severim kendisini.
    Şimdi "imdb"den baktım; "Fur" da ilginç bir film olmalı, oyuncular ve yönetmen çekici br karışım yaratmışlar, sanki. Yönetmenin önceki filmi "Secretary" farklı, düşündüren, ilginç bir filmdi.
    Üf, bir filmi tanımlayacak ne çok birbirinden değişik söz var, di mi?

    Not: Ben şu aptal avukat kızı sever ve ciddiyetle takip ederdim. Avukatlığı sevsem, öyle bir avukat olurdum o nedenle mi, yoksa kızın sersemce talihsizlikleri mi çekici gelirdi, bak hiç düşünmemişim.:)

    YanıtlaSil
  5. DOT'ta çok isteyip bir türlü Frozen'dan başka bir şey izleyememiş bu sefil fani karşında saygıyla eğiliyor ekmekçikız'cım :))) Böcek'i ben de çok izlemek istemiştim, şimdi sen çok beğendim diyince yeni sezonda da oynasınlar diye dua etmekten başka yapılabilecek tek şey filmi izlemek olabilir, ama sonunda DOT'ta az da olsa izleme ihtimali varsa, ben sanki izlemem sinemada Bug'ı... önceliği bizimkilere vermek isterim. Ama senin yerinde olsam izleyip karşılaştırırım. Tiyatro oyununun sinema filmine nasıl dönüştüğünü ya da tam tersini görebilmek açısından bile keyifli olabilir ;)

    Robert Downey Jr. konusuna gelince, öyle bir hayranıyım ki Elton John'un bir şarkısına çektiği video klibi bile izleyebilirim bıkıp usanmadan. Sanırım ilk olarak Less Than Zero'da izleyip hayran olmuştum kendisine. Bu arada aklıma gelmişken, "James Spader" desem??? ;)

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Sndrnella'cığım,
    İşte bu komik oldu!
    Çünkü, DOT'un izlemeyi en çok isteyip, en çabuk kaldırılan oyununu da sen izlemişsin, ben izleyememişim.
    =))
    Sanırım, önümüzdeki sene Bug devam edecek, çünkü bu sene çok tuttu.
    Evet, şu filmi göreceğim galiba, eleştirmenler özellikle Asley Judd'u pek beğeniyor.

    James Spader'a gelince aktör olarak beğenirim kendilerini, ama, çekici erkek sıralamama pek girmiyor.
    Sex, Lies, and Videotape, White Palace, Crash, Secretary beğendiğim filmleri.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!