Çarşamba, Eylül 19, 2007

"HAYALİNİZDEKİ EV" İÇİN ANAHTAR

İdeal eve sahip olmak, dünyevi arzularınızı ve umutlarınızı gerçekleştirmek anlamına gelir. Hayalinizdeki evi gezerken edindiğiniz izlenim, geleceğin size neler getireceğine dair düşüncelerinizdir.

1. Merdiven, önünüzde uzanan hayatın simgesidir. İyi aydınlatılmış merdiven görenlerin, gelecekle ilgili hedef ve beklentileri nettir. Merdivenlerin loş olduğunu görenler ise önlerinde uzanan hayatın belirsiz olduğunu düşünüyor demektir.

2. En kirli olduğunu düşündüğünüz bölüm, gelecekte size sorun çıkaracağına inandığınız hayat alanıdır. Temiz olduğunu düşündüğünüz alan ise mutluluk ve başarının anahtarı olacaktır.
Hol: Kirli hol, diğer insanlarla ilişkilerinizle ilgili sorunlara dair endişe göstergesidir. Temiz bir hol ise kişinin, insan ilişkilerinde sorun yaşamayı beklemediğini gösterir.
Tuvalet
: Tuvaletlerin temiz olduğunu düşündüyseniz, maddi güvenlik ve başarıya çok önem veriyorsunuz demektir. Tuvaletin kirli olması ise gelecekte parasal sorunlar, borç ve iflas yaşamaktan korktuğunuzu gösterir.
Banyo Küveti: Sağlığın simgesidir. Temiz olup olmadığı kişinin hastalık ve sağlık konusunda umut ya da endişelerini anlatır. Kirli küvet kişinin ileride başına gelecek hastalıklardan ve güçten düşmekten korktuğunu gösterir. Temiz küvet ise kişinin sağlıklı bir hayat sürdüreceğine inandığını anlatır.
Yemek Odası
: Tümüyle aileye adanmış bir mekandır. Bu bölüm kirli ise ilerki yıllarda aile içinde sürtüşmeler yaşanacağına dair inancı gösterir. Temiz ise ailenin o kişi için öncelik taşıdığını ifade eder.

3. Kapılar, evi dış dünyadan korur. Siz hayalinizdeki evi gezerken kapıdan içeri bakan kişi, önemli bir sınırınızı çiğnemiş, savunma hattınızı geçmiştir. Gelecekteki mutluluğunuz açısından tehdit oluşturduğuna inandığınız biridir. Aynı zamanda bu kişi, size kasten kötülük yapacağını asla düşünmeyeceğiniz biri de olabilir. Onun yanında nedensiz huzursuzluk duyarsınız. Çünkü sevdiğimiz insanlar bize acı verme gücüne sahiptir ve bilinçaltımız, bilincimizin görmezden geldiği tehlikeleri sezebilir.


9 yorum:

  1. ah güzelmiş, eline koluna sağlık ekmekçikız. komşunun yaramaz çocuğundna niye huzursuz oldum ki acaba diye düşünmekteyim. aslında bu tip çocuklar değil büyümüş Sawyer olmuş halleri daha tehlikeli değil mi :)

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ben de begendim,
    devamini bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. Bana çok denk düşmüş bu açıklamalar. Ben de devamını istiyorum sevgili Ekmekçikız...
    Sevgiyle,
    Fatma.

    YanıtlaSil
  4. ekmekçikız, haftasonu ders trafiğim yoğundu, anca baktım ne olduğuma, sevdim kendi adıma çıkan sonucu. şimdi ben kapıdan bakana asker emeklisi yönetici amca demiştim ya, ne olmuş oldum? ikinci cumhuriyetçi mi?:D
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Ben de komşu görmüştüm kapıda.
    Bence bu sıradan olduğu için aklımıza gelmiş, olmalı. Hani "hayatımızın tehdit unsuru" filan değil.:)
    Bir arkadaşım, oğlunu gördü kapıda. Bunu, oğlundan onun başarısına yönelik çok beklentisi olduğu, bu nedenle hayal kırıklığına uğramaktan korktuğu şeklinde yorumladık.:)
    The amatör tahlilci Ekmekcikız

    YanıtlaSil
  6. ekmekci kız,

    aileyle ilgili kısmı düşündürdü beni, isabetli bir tahlil olmus. son gidişimde annemle tatsız konuşmalar geçti aramızda, küsmedik ama mesafeliyiz simdi. ne zamandir birikmis seyleri kendimi tutamayıp söyledim de.. neyse, insana kendisiyle ilgili enteresan şeyler söyleyen bir oyunmuş bu, hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  7. Neocuğum,
    Oldukça isabetli tahlilleri var, ben iki kitabı da denedim, biliyorum.
    Bir fırsatta yeni bir oyun yazacağım.
    :)

    YanıtlaSil
  8. aaaa. anaaa.
    digerleri de tamam da ben annemi gordum kapida. yorumlayamayip kaldim oolecene, agzim acik gozler duvara sabitlendi. dusundum, yok yine bulamadim.
    bis! bis!

    YanıtlaSil
  9. Çobancığım,
    Şunu diyor ya yorumda;
    "sevdiğimiz insanlar bize acı verme gücüne sahiptir ve bilinçaltımız, bilincimizin görmezden geldiği tehlikeleri sezebilir."
    Ne biliim, belki böyle bir görüştür, seninki de.

    Yukarıda yazmıştım, bir arkadaşım da kapıda, kendisinde çok şeyler beklediği oğlunu görmüştü.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!