Çarşamba, Ekim 17, 2007

VAR MI PARLAK BİR ÖNERİSİ OLAN?


Bir arkadaşım evlenecek, yakında.
Artık, müstakbel eşiyle nerede evlensek, kaç kişi çağırmalıyız planları yapma aşamasına geldiler.
Dün biraz sohbet ettik, önce nerede evlenilir konusunda aklıma hiç fikir gelmedi. Doğrusu, gündemimde hiç olmayan bir konu olduğu için, fikir üretme konusunda tutulup kaldım.
Sonra bu işlerden anlayan P. ile konuşunca onun önerdiği ve sonradan benim aklıma gelen bir-iki yer oldu.

Evlilik, nikah, düğün, deyince ne çok soru çıkıyor ortaya...
Önce gelin damat kaç yaşındalar?
Kaç kişilik bir davetli grubu sözkonusu?
Nikah ve yemek mi, yoksa nikah ve kokteyl mi, ya da önce nikah sonra yemek veya eğlence mi?
Evlilik tarihi önemli sonra; yaz mı, kış mı?
Açık havada evlenmek için yazı beklemek uygun olur, hava soğuyunca mekan seçenekleri kısıtlanıyor, çünkü.

Yazın, A.'nın doğumgünü için boğazda tekneyle gezerken, deniz üstünde teknede nikahları kıyılan bir çift görmüştüm, otuz kırk kişilik bir davetli grubuyla birlikteydiler ve çok neşeli gözüküyorlardı.
Bu bence iyi bir fikir, ama, mutlaka yazın olmalı. Malum, kışın boğaz dondurur insanı.

Vakt-i zamanında biz evlenirken, nikah dairesine kimseyi istememiştik. Sadece şahitler ve içeri sızabilen bir kaç yakınımız vardı. Ertesi gün, büyük bir restoranın küçük bir bölümünde aile ve yakın arkadaşların katıldığı bir yemek düzenlemiştik.
Eh, o zamanlar çok isyankardık, kimseyi işimize karıştırmazdık. Zavallı ailelerimiz de sessizce boyun bükmüşlerdi, bizim afra tafralarımıza.

Doğrusu, birkaç sene sonra çocuklarım böyle bir taleple karşıma çıkarsa, sessiz kalıp "mürüvvetinizi görmek isterim" diye tutturmayacağım konusunda hiç garanti veremiyorum.


Haa, bu arada önümüzdeki bir iki ay içinde İstanbul'da evlenmeyi düşünen genç çifte önerebileceğiniz hoş bir yer var mı?


10 yorum:

  1. cok zor sorular bunlar ekmekcikiz:). ama soyle bir dusundum de...

    gecen yaz bir dugun davetine katilmistim. Baltalimani'nda Portaxe'te. Cesitli organizasyonlar icin kullanilabilen cok hos bir mekan. hem de muhtesem bogaz manzarali.

    internette baktim da acaba websitesi var mi diye, iste:
    http://www.portaxe.net/

    su adresten de baska mekanlari arastirabilirsiniz: http://www.daveti.com

    bunun disinda benim aklima gelen daha samimi bir secenek ise su. nikah+kokteyl birarada olabiliyor artik biliyorsun. bu ikisini bu sekilde duzenleyip, sonrasinda hos bir mekanda aileler arasi samimi bir yemek, benim icimi daha bir isitiyor.

    sevgiyle,

    YanıtlaSil
  2. Bozcaada'da harika düğünler oluyor. Fotoğrafını bulabilirsem gondereyim bir arkadaşlar Habbele^de kumsalda nikah kıyıp sonrada "nikah kıyafetleri" ile denize atlamışlardı hatta onları ilk kutlayan denizde yüzen Nejat olmuştu. Bunun dışında Aral Çifliği de harika organizasyonlar yapıyor.

    YanıtlaSil
  3. ben de aynı senin gibi her tür törene karşı çıkarak evlenmeye çalışmıştım ekmekçikız. yalnız, nikahı herkese açmak tavizini olsun verdik:) düşündüm düşündüm, kapamışım algımı herhalde düğün organizasyonlarına, aklıma birşeycikler gelmedi:( valla gidip nikahı kıysınlar, olsun bitsin diyeceğim yine de ben:)

    YanıtlaSil
  4. Ekmekçikızcım, yakınlarda bir arkadşım düğün yemeğini Moda Teras ta yaptı. Yaklaşık 30-40 kişilik birşeydi, yakın dostlar, aile sadece. Veçok güzel geçti, çok eğlendik, mekan da çok güzeldi.
    Tavsiye ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Müziciğim,

    Sahiden, evlilikle ilgili her türlü karar son derece kişisel. Yine de başkalarının evlenirken neler düşündüklerini bilmek, insana hem yalnız olmadığına dair rahatlık veriyor, hem de bilgi alışverişinin desteği oluyor.

    Yazdığın adreslere baktım, doğrusu çok faydalı. Arkadaşıma söyleyeceğim. Sağolasın.:)

    YanıtlaSil
  6. Mitciğim,
    "Nikah Kıyafetleri"yle denize atlamak haa!
    Çok hoş, doğrusu.:)
    Hele kutlamaları da denizde alalım kısmı daha da hoş.
    Ancak bunun için Eylül'den geçe kalmamak lazım, Bozcaada'nın denizi uyuşturur yoksa.:))

    YanıtlaSil
  7. Elektacığım,

    O zaman isyankardık da, evlilik şöyle bir on yıllık olunca, "keşke anlı şanlı bir düğün yapıp tepine tepine eğleseymişiz" de demiştik.:)
    Gerçi, daha sonra köprülerin altından akan sular nedeniyle evlilik kuş olup havaya uçtu, ama, demem o ki, zaman geçince gençlikteki pek çok ayrıntıya boşveriyor, insan. Öyle veya böyle, düğün yapmışsın yapmamışsın, o kadar da kasmak gerekli değilmiş noktasına geliniyor.
    Yani, ben öyle oldum.:)

    YanıtlaSil
  8. Talismancığım,

    Hah, iyi ki hatırlattın!
    Ben de duymuştum Moda Teras'ı. Evet ya, orada manzara da çok güzeldir.

    Darısı başına, şekerim.:)
    Valla, cidden ve içtenlikle...

    YanıtlaSil
  9. Ben uzun zamandir Turkiye'de yasamiyorum. Dolayisiyla mekan isimlerini unuttum. Evlilik toreni icin secilen yer butceye gore cok degisir bence. Orta butceli bir dugun merasimi icin Istanbul'un cesitli yerlerinde farkli isimler ile adlandirilan ve sanirim belediyeye ait olan konaklar nasil olur? Yine belediyeye ait olan beykoz tesislerinde de bir yemek verilebilir.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Mademoiselle,

    Yeniden yazmaya başlamana çok sevindim.

    Arkadaşıma buraya kendisiyle konuştuğum konuda bir yazı yazdığımı söyledim. Önerileriniz işine yarayacaktır.:)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!