Salı, Ocak 08, 2008

2008 ONUN YILI OLACAKMIŞ

Her yılın başında, o yıl en başarılı olacak isimlerini tahmin eden BBC'nin 'Sound of 2008' anketi sonuçlarına göre, 2008'in en başarılı ismi 19 yaşındaki İngiliz şarkıcı Adele olacak.

Dünkü Radikal'de bu haberi okuyunca merak ettim. Daha önce hiç duymadığım bu sesi aradım. Haklı olabilirler, çok güzel bir ses.

Burada Adele'in TV'si var. Birkaç şarkısını dinleyebilirsiniz.

Aşağıdaki ise YouTube'dan bir video.



Koyu renklere tıklarsanız, haberi okuyup, TV'yi izleyebilirsiniz.

11 yorum:

  1. çok güzel bir ses gerçekten, yalnız şarkı biraz bayıcı.

    ne diyeceğim ekmekçikız, dün akşam senin şu aşağıdaki sandiviçlerden yaptım, nefis oldu! bora biraz hastaydı, sadece çorba içip yattı. ekmek makinasında hamuru yoğurmuştum, içine sucuklu ve kaşarlı kaşarlı iç hazırlayıp, uzun sandiviçlerden yaptım. çocuklarla bana da nestle bitter çikolatalı. çok hafif, çok güzel oldu. bora uyanınca 4 tane birden yedi. sabah da işe giderken iki tane mikrodalgada ısıtıp paket yaptım, harika! arçil kahvaltıda yedi, nasıldı, dedim, süper, dedi:)

    en kısa zamanda da şu salatalarından yapacağım:)

    teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Günaydın Peri:)

    Şarkıların hepsini dinlemedim de ilk dinleyişte sesi hoşuma gitti, güncel haber kategorisinden ekledim. Zaten 2008'de tutunacakmış, göriciiz artık!

    Yaşasın!
    Demek, tarifimi ilk deneyen sen oldun ve de beğendin(iz).
    Çok sevindim.:))
    İçine bir şeyler koyunca, poğaça gibi oluyor ve fakat poğaça gibi yağlı olmadığı için daha lezzetli oluyor.
    Doğrusu, bu tarif icadımı ben de pek beğendim.
    :)

    Salatalardan da hoşlanacağınıza eminim, nerdeyse.:-)

    YanıtlaSil
  3. Tarifini aynı akşam bende denedim Ekmekçi kız.
    Hatta blogda sana atıf yaptım ve sorular sordum.
    Birini buada yineleyim:4 su bar.un koyduğum halde sertçe oldu,5 su bardağı un koysaydım tenis topu mu olacaktı:)

    Bu vesileylen şifreliye davet edip eciş bücüş çakma sandaviçlerime bakmanı diler, şarkının bu sabahki ruh halime pek iyi gelmediğini belirtirim.
    Sanki enerjimi çekiyormuş hissine kapıldım, oysa severim bu tarz müziği.Mod işte :/

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Biyo,

    İnan bilemedim, nasıl oldu da o kadar sert oldu. :(
    Keşke, hamur sana sert geldiğinde biraz su veya süt eklemiş olsaydın.
    Ben, 4 bardak unla benzer bir tarif yaptığımda oldukça akıcı bir hamur olmuştu ve sadece ekmek kalıbında pişirebilmiştim.
    Acaba, bardakları tepeleme mi doldurdun, yoksa silme mi? Tepeleme olunca fazla gelmiş olabilir de...
    :)

    YanıtlaSil
  5. aa neden öyle oldu acaba biyonikkedi, ben ölçüye itaat ettim, çok güzel bir hamur oldu. hatta dün akşam yine yaptım, ununu 1/4 bardak fazla koymuştum, biraz sert oldu, azıcık süt ve yağ ekleyip dengeledm hemen.

    evet ekmekçikız dün akşam yine yaptım:) top gibi yuvarlak beyaz peynirli de yaptım ama evdekiler sucuk&kaşar seviyor, peynirliler bana kaldı. dün akşam tavuk şinitzel ve sebzeli bulgur pilavı yapmıştım ve herkes çok sevdiği için inanılmaz toklardı. ben, saat 10.30 gibi bu sandiviçlerden yapıp fırına sürdüm ki, sabah kahvaltıda yensin. öyle olmadı, akşam bir tepsi sucuklu&kaşarlı sandiviç bitti:p

    bu akşam da sosisli istiyorlar ama yahu nereye kadar, çok kilo alacağız böyle giderse.

    özel tariflerin bizim evde merakla bekleniyor kısacası. tekrar teşekkürler. hoşçakal.

    YanıtlaSil
  6. Oh Peri, neyse, tarif bir evde tuttu, hiç değilse.
    Senin bu sucuk-kaşar çeşitlemen benim de aklımdan geçmişti de o gün evde sucuk yoktu, bir de kahvaltıda sosis yenmişti, sosisi o nedenle eklemedim. Fakat, bu iksi benim de aklımda, ilk fırsatta deneyeceğim.
    :))
    Sadesine mahlep konunca, ayrı lezzeti oluyor, tavsiye ederim.
    :)

    YanıtlaSil
  7. Deneysel girişimci ruhum sonucu ölçülere tam itaat etmedim hocam.Puan mı kıracaksınız ne yapacaksınız bilmem ama bu sırla yaşayamazdım.
    Endişeli Peri arkadaşım tahtada böyle söylememiş olsaydı dönem sonuna kadar sizi uyutmayı planlıyordum.
    Fakat Peri arkadaşım herzaman endişeli olmuştur:/

    Efet efenim bardakların "silme"sini "tepeleme"anlayıp abandım una.Matematiğim zayıf olduğundan mütevellit 1/4 yağı annamadı,ilkokuldaki kızıma sordum ;P
    Hayır salladım.1/4 bardak demek 1 bardağın yarısının yarısı demek.Çok zekiyim örtmenim.


    2.denemede söz tarife tam bi itaatle yapacağımdır,sizede raporlayacağımdır.Endişeniz olmasın efenim.Pericim sen endişelenebilirsin:)

    ÇakmaTarifleOkuyucuYanıltan
    MahçupBiyo
    Ehiiiiiiii

    YanıtlaSil
  8. Deneyselgirişimciruhlubiyoörtmenim,
    :)
    Ne diyeyim, çok tatlısın.:-)

    Bakalım tarifnamemin su+süt+yağ+un miktarlarına uyunca pişen besin maddesi sandviçe benzeyecek mi?
    Bence benzer, çünkü, aşağıdaki posta Banu tarafından yapıştırılan son yorumlarda onun da şeytanın bacağını kırıp iyi sonuç aldığını öğrenmiş bulunuyorum.
    :)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Emekçikız
    Diğer tüm oranları tam koydum ilk kez nerdeyse:)
    Ama düşündüm 4 tepeleme un zaten 5 silme una eşit olmaz mı?
    Ayol bi sandaviçi memleket meselesi yaptım ama Banu gibi şeytanın bacağını kırmalıyım.

    Ben yaşmaya kullanmıştım.4lülerden bi kare.Acaba diyorum maya mı?
    Maya mı acaba?
    Sen kuru boncuk maya mı kullanmıştın?
    Yağı az daha dökmüştüm yağlığımdan.
    Acaba diyorum yağ mı?
    Yağdan olabilir mi?
    Sütü de az sıcak koyup mayalandırmıştım.
    Acaba diyorum süt mü?
    Tupper hamur yoğurma kabıyla yapmıştım bide .
    Acaba diyorum tupper mı?
    Reklamlarda sıkışan sarp gibi oldum ama
    "İşteCellMayalıHamurHesabı" diyerek yırtmak istiyorum bu sefer!
    Ve söz,başarınca gözlerimi kırpış kırpış yapıp,salak bi ifadeyle :"Ekmekçikız haklı!"diyeceğim!!

    YanıtlaSil
  10. "Emekçikız" olmuşsun ekmekçikız ama ekmek te nihayetinde bir emekle yapılmıyor mu canımmmmm:)

    YanıtlaSil
  11. Biyocuğum,

    Tek tek cevap vereyim, umarım derdine derman olur.

    Ben Pakmaya'nın kuru ekmek mayasını kullanıyorum, yaş maya ile çok başarılı sonuç alamamıştım, bazen bayatlamış oluyor.
    Yağı daha az kullanmanın sakıncası olduğunu sanmıyorum, ama sıvı oranını tutturmak için onun yerine biraz daha süt eklemek doğru olur. mi?
    Ben bütün sıvıları oda sıcaklığında koydum. Zaten elle yoğururken önce mayayı çalıştırdığım için, unu ekleyip mayaladığımda kabaracağından nerdeyse emin oluyorum.
    Ekmek makinesinde ise hiç sorun yok, o zaten ayarlanan programda güzelce karıştırıp, mayalıyor.
    Tupper hamur yoğurma kabını bilmiyorum, ama, yeteri kadar karışıp, mayalandı ise sorun olmamalı.

    Sonuç; bu hamur yumuşak ama, ele yapışmayan bir hamur olmalı ki, küçük parçalar koparılıp, şekil verilebilsin. İstenen kıvamda olmamışsa, duruma göre biraz sıvı(su,süt, yağ) veya biraz un ekleyip biraz daha mayalandırılıp, sonra pişirilebilir.

    Umarım, işe yarar.
    :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!