Cuma, Mart 21, 2008

LEYLEK HİKAYESİ DEVAM EDİYOR.

Bugünkü gazete haberinden:



Göç yolunda mola veren leylek grubu, Hadımköy'de konacak yer aradı! Leylekler yuvalarına sadakatleriyle ünlü. Yavrular da yuvalarını yumurtadan çıktıklar yerin 50 kilometre çevresinde kuruyor.
Fotoğraf: Süleyman Çam


UÇAKLARIN İNİŞ KALKIŞI LEYLEKLERE AYARLANDI.
Baharın müjdecisi leylekler gökyüzünü kaplayınca, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşlar leyleklerin uçuş istikametine göre düzenlenmeye başladı. Hava trafik kontrolörleri, leyleklere göre zaman zaman uçakların iniş ve kalkışlarında değişiklik yaparken yetkililer rüzgârın etkisiyle leyleklerin ani yön değişiklikleri yapabildiklerini, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı. İstanbul'da 2005 yılında İstanbul-Trabzon seferini yapan bir yolcu uçağı kalkışından beş dakika sonra leylek sürüsüne girince hasar görmüş ve acil iniş yapmıştı.
Her yıl Afrika'dan göçe başlayan leylekler, Akdeniz'i hiç durmadan uçarak geçemeyecekleri için iki kola ayrılıyor. Bir kol batıdan, Cebelitarık Boğazı üzerinden Avrupa'ya ulaşıyor. Diğer kolsa Mısır, İsrail ve Lübnan'ı geçip Hatay'dan Anadolu'ya giriyor. Hatay'dan Doğu Karadeniz'in kuzeyi hariç tüm Türkiye'ye dağılan leyleklerin bir bölümü, kuzeybatıya göçe devam ediyor. Ve denizin en dar olduğu İstanbul ve Çanakkale boğazları üzerinden Avrupa'ya gidiyor. Leylekler, eylül ayı başından itibaren yine aynı yolla Afrika'ya dönüyor.

4 yorum:

  1. :))) ay bakma resme bakma ekmekçikızcığım, oturuyorlar enikonu, aman gözünü çevir. birimiz bari gezsin de sebeplenelim hep beraber:)

    YanıtlaSil
  2. Yok yahu!
    Ben göreceğimi gördüm.:))
    Öyle gazete fotoğrafında oturuyorlar, aman da bakmayayım kısmını aştım.:-)
    Gönlü olan, gezmek isteyen tüm blog arkadaşlarıma, çok güzel yolculuklar dilerim.
    :)

    YanıtlaSil
  3. Aaaa, ben de geçen gün bir leylek rüyası gördüm, ne alaka diye düşünüyordum:) Ciddiyim Ekmekçikız, gazete mazete de okumuyorum ki etkilendim diyeyim; rüyamda hasta bir leylek vardı ve kardeşim onu sarıp sarmalayıp yatırıyordu. Ben de bir anlam verememiştim rüyaya. Şimdi bu yazıyı görünce yeniden hatırladım. Ne garip, hayır mıdır acep?

    YanıtlaSil
  4. Fatmacım,
    Hayırdır diyelim, hayra yoralım.:)
    Rüyalardan anlamam da, kuş simgesel olarak "haber"dir diye bilirim.
    Rüya işlerine Elektra bakıyor, bir de ona sormalı.
    :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!