Çarşamba, Mayıs 14, 2008

RUH TAŞI

Bazı insanlar, diğerlerinin hayatını zorlaştırmak için yaşıyorlar sanki.
Attıkları her adımda tatsızlık yaratmaktan zevk alıyorlar.
Kendileriyle barışık olmadıkları/olamadıkları için diğer insanların huzurlu olmasını anlayamıyorlar.
O diğerini mutsuz etmek, en azından huzursuz kılmak için iğnelerini batırıp, canlarını acıtmak doğalmış gibi davranıyorlar.

Bir eski tanıdığım, böyle insanlar için "ruhunda taş var" derdi. Hani, böbrek taşı nasıl azap verir, insan düşürmek ister ama düşüremez ve o taş hiç olmadık bir zamanda yerinden oynayıp acı verir, ya düşer ya düşmez. İşte onun gibi.

Taşlı bir ruh, o taş yerinden oynadıkça kendine acı veriyor, yetmezmiş gibi canının acısıyla çevresini acıtıyor. Bir gün ortalıkta fol yok yumurta yokken, daha doğrusu anlaşılır, bilinebilir neden bulunmazken, hedef gözettikleri masuma karşı, bir yıkım kıyım hareketi başlatıyor.

O zavallı, ağır taşlarla örselenmiş ruhların tek şansı, kendilerini sağaltmaları gerektiğini anlamak.
Yoksa, vay geldi attıkları taşın çarptıklarına...

3 yorum:

  1. canim ekmekcim, umarim o ruh taslarindan biri sana carpmamistir da bu yazi sadece gozlemledigin bir olaya atifta bulunularak yazilmistir...
    okuyunca ister istemez kendimi, cevremdekileri dusundum. benim hayatima damgasini vurmus iki kisi vardi boyle "ruhunda tas" olan. kurtuldum artik onlardan ama inan hala ruyama giriyorlar bazen, sabah uyandigimda "sukur ki uzagim artik onlarin tas atacaklari mesafeden" diyorum. "ben mutsuzum o zaman cevremdeki hic kimse mutlu olmamali ki kaybettiklerimi bana hatirlatmasin. en iyisi ben herkesi mutsuz edeyim" gibi bir sey sanki yasadiklari...ne aci verici, herkes icin...
    dedim ya, umarim tas sana teget gecmistir.

    YanıtlaSil
  2. Şulecim,
    Çok doğru bir tanım yapmışsın, ruh taşı taşıyanlar için, öyle ne yazık ki.:(
    Bana değmesine gelince, şimdilik değmedi. Değebilir de savurtabilirim de. Aynı kişinin geçmişte zarar verdiği, şimdi bile ona zarar vermekten kaçınmadığı birini yakından tanıyorum, bu yakınlık dolayısıyla etkileniyorum; öfkem ondan. Öfkemi örtmeye çalışarak yazdım, aslında. Çok tepem atarsa açık yazacağım.
    :(

    YanıtlaSil
  3. ben de bu "cool" durusuna hayran kaldim zaten...

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!