Pazar, Ağustos 10, 2008

MİTMİT USULÜ ŞEFTALİ TATLISI

Geçen yaz Bozcaada'da Bağhane'de tatilin ve hayatın tadını çıkarırken, evsahibemiz sevgili arkadaşım ve blog komşum Mitmit'in lezzetli yemeklerinin, kahvaltılarının, tatlılarının da meftunu olmuştuk.
Mitmit usulü patlıcanlı börek'in tarifini burada yazmıştım.

Tadına bayıldığımız bir başka lezzet ise, şeftali tatlısıydı. Üstü kıtır kıtır, altı yumuşacık lezzetli mi lezzetli bu tatlıyı evde de yapmak için oğluma verilmiş sözüm vardı. Sonunda bugün yaptım ve anında silinip süpürüldü.

O kadar bol çeşitli meyve var ki şimdilerde, yaz sıcağında tatlı pek fazla akla gelmiyor. Şeftali tatlısı ile meyve keyfi de yapılabiliyor.

Aşağıdaki tarifi Mitmit'den telefonaşırı aldım. Umarım, yanlış-eksik değildir. Gerçi yaptım ve pek lezzetli oldu, ama, yine de erbabının oluru lazım.




FIRINDA ŞEFTALİ

*MALZEMESİ

- 1kg olgun şeftali
- 1/2 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı un
- 100 gr, tereyağı
- Tarçın (istenilen miktarda)


*YAPILIŞI

- Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilipleyip, tepsiye yayın.

- Üzerine toz şekerin 1/2'sini ve buğday nişastasını serpin.

- Kalan şekeri, yulaf ezmesini, unu ve tarçını karıştırın ve şeftalilerin üzerine yayın.

- Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını en üste serpin ve 180 derecelik fırında üstü kıtır kıtır olana dek (yaklaşık 30 dakika) pişirin.

*SERVİS ÖNERİSİ

- Tatlı fırından çıkıp biraz ılınınca, üstüne biraz taze krema konularak,
veya
- Yanında bir top vanilyalı dondurma ile yiyiniz.

Afiyet olsun.



Dondurma yoktu, biz kremalı yedik.

.

2 yorum:

  1. Hımmm ağzım sulandı. En kısa zamanda denemeli :)

    YanıtlaSil
  2. O kadar kısa sürede bitti ve talep gördü ki, çocuklara bu akşam yine yapacağıma söz verdim.
    Çok kolay, bir dene.:))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!