Cumartesi, Ağustos 16, 2008

O NE YARIŞTI, ÖYLE?!!!


Çocukluğumun, gençliğimin en sevdiğim uğraşlarından biri olimpiyat oyunlarında, Dünya Şampiyonalarında yüzme ve atletizm yarışlarını izlemekti.
İnsan vücudunun son sınırına kadar zorlandığı bu yarışlarda büyük heyecan duyardım.
Yıllardır bu ilgim, merakım sönmüştü.

Bugün tesadüfen, bu yarışların en zorlularından olan, Erkekler 100 metre seçmelerini ve biraz önce de finali izledim.
Eski heyecanları hatırladım. Müthiş zevkliydi.

O ne rahat, kendinden emin koşuydu, o ne müthiş yarıştı.
Uzun süredir* kırılamayan Dünya ve Olimpiyat rekorları kırıldı.
Usain Bolt, harikaydı.


*Uzun süredir değilmiş; Bolt birkaç ay önce dünya rekorunu 9.72 ile yine kırmışmış. (Bknz. Yorum 2) Hiç değilse, ifademin "Olimpiyat Rekoru" kısmı doğru sayılır.Yorumu açmayan olursa, kapakta eksik bilgi olmasın diye bunu ekledim.

.

7 yorum:

  1. bak bir ortak yön daha:) atletizmin en çok bu 100 metre koşusuna bayılırım. kısa mesafe tüm yarışlara bayılırım. kasların görsel şöleni. :)

    YanıtlaSil
  2. işte o bilgiçliklerden birini yapacağım şimdi: dünya rekoru uzun sürelik değildi aslında. 2 ay kadar önce yine bu Bolt 9.72 koşup rekor kırmıştı. ondan önce de son yıllarda birkaç kere kırılmıştı rekor.
    bir de bolt'a dünyanın en hızlısı, bu dereceye dünyanın en hızlı koşusu diyorlar, yanlış bir şekilde. dünyanın en hızlı adamı, 12 yıl önce 200 metreyi 19.32'de koşmuş olan michael johnson. bu, 100 metrede 9.66'ya denk geliyor ve hala dünyanın en hızlı derecesi. ah, kenan onuk, cüneyt koryürek aramızda olsa, hıncal ortalıkta olsa böyle hataları kolay kolay yapamazlardı tv'de.

    YanıtlaSil
  3. Elektracığım,
    Ne şahane koşu idi, o!
    :))

    YanıtlaSil
  4. Tamam Simon, böyle bilgiçliğe can kurban.:))
    Sayende öğrendim işte. Ben, 9.90 filan gibi bir noktada kalmışım, arası yok, bende.
    Haklısın, saydıklarının tümü de bu işi aşkla seven, kendiliğinden bilen kişiler. Rahmetli Kenan Onuk'a çok hayrandım, ilk gençliğimde. Erken bir kayıp, ne yazık ki.:(

    YanıtlaSil
  5. Ben av'kat olmasaydım sporcu olmak isterdim. Spordan da atletizmi seçerdim. Humanrace'de de koşucam bu sene bir mani olmazsa. Sizi de Boğaz Köprüsüne bana tezahürat yapmaya beklerim taam mı?

    YanıtlaSil
  6. Aa! Ne güzel!
    Geliriz, hemi de bağırır, destekleriz, Şekerim.:))

    YanıtlaSil
  7. Yeni bir Usain Bolt yazısı yazmaya vaktim olmayan, sadece 200 metre yarışı için 5 dakika ekran başına kaçabildiğim bir günde, bu sefer sahiden dünya ve olimpiyat rekoro kırıldı. Müthiş bir 200 metre koşuldu ve Bolt yine muhteşemdi.
    Bunu da tarihime not edeyim, dedim.
    :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!