Çarşamba, Kasım 05, 2008

DEĞİŞİM Mİ?

BU KAFALARLA MI?

MERSİ, DOKUNUR BİZE. ALMAYALIM!

NO, WE CAN'T!


Yukardaki not, amaçsızdır.
Kimse üstüne alınmasın.
Ya da isteyen alınabilir
.

.

8 yorum:

  1. hahahaha, bu gece tartıştık evde bu konuda. bizim obamamız'ın nitelikleri ne olurdu diye. yok, çıkamadık içinden. bizimkiler çorba kimlikleriyle lanse ettikleri için kendilerini, misal, 'Türküm, Müslümanım, laikim,modernim, geleneklerime bağlıyım’ gibi, bizde her zaman ortalama kitle kazandığını sanıyor. herkes kendinden bir şey buluyor yani...

    YanıtlaSil
  2. gündüz yorum yazmaya başladım, sonra çavdar hanım'ın neyi kastettiğine emin olamadığımdan göndermedim. ama olsun, ben anladığıma göre devam edeyim.

    orada da olmaz (mesela siyah başkan) diyecek çok kişiyi duydum, hem orada hem burada. ama işte oldu. burada da devran döner, yeni bir inanç gelir. sevimsiz insanların bile iyi taraflarına seslenir, o zaman o da değişir bu da.

    (elektra'nım, nur çintay tam bu dediğinizi yazmış bugün (çarş.)).

    YanıtlaSil
  3. Elektracım,
    İşte ben de onu demeye çalıştım, sinirli sinirli kısa tarafından; bizim Obama'mız filan olmaz, olamaz!
    Metamorfoz filan lazım bize, değişim yetmez.
    :(

    YanıtlaSil
  4. Simoncum,
    İlk okuyuşta anlamamakta haklısın. Bi kere kestirmeden yazdım, ikincisi aman da şimdi dünyada herşey güllük gülistanlık olacak sanılmasına, böyle bir hava esmesine sinir oldum.
    Sonra da, bizde de hoop iyilik olacak gibi sevinç içinde olanları anlamadığım için iyice sinir oldum.

    Genel iyimser tavrımın aksine olan bu negatifliğimde, çocuk sayılacak yaşta Ecevit'in 74 seçim zaferine tanık olup, ardından da herşeyin tepetaklak oluşunu yaşamış olmanın hayal kırıklığı da var sanırım.

    Düzelteyim o zaman; dilerim bizde de gerçek ve olumlu, ilerlemeci değişim yaşanır ve ben bunu görürüm.
    :)

    YanıtlaSil
  5. almaya meraklıları çok var. ama ben onlar tarafından daha iyi güdülürüz şimdi diye düşünüyorum. şunu da kıskandım ama, usa de büyün halk ilk defa bir siyasetçiye ı love you diye baarıyormuş. onu da geçtim bizdeki bütün halk da tam tersini söyleyerek bağırsa mesela ..

    YanıtlaSil
  6. Fundacım,
    Çok hoş bi çağrı yapmışsın, denemeli, bakalım ne olacak?
    Alınırlar mı dersin, ya da yağmur yağdı şükür mü derler?
    ;-)

    YanıtlaSil
  7. Evet "değişim"
    sanmayalım ki, "öz hak" kavramının değişimi, asla...
    bunların sadece dışı kuntakinte; içleri "puşt" olarak kalacak. Kapitalizmin üçüncü bunalımını bu kez makyaj ile aşmak. Hem de "siyah allık"la bu kez... değişim bu olmalı ancak!

    Şu da aklıma gelmiyor değil doğrusu:acaba diyorum, eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüp te, şu zenciler bir süre sonra kan ve alınteri ile beslenenlere karşı köklü açılımlara giderler mi? Kimbilir?

    YanıtlaSil
  8. Zihni Bey,
    Tüm dünya bu kadar sevinirken, benim aklıma kontra sorular geliyor. Kuşku payını eksik etmemek, ters görülebilir. Zaman doğruyu gösterecek.
    Umarım, hayal kırıklıkları yaşanmaz ve, gerçekten yeni bir açılımın başlangıcı olur.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!