Pazar, Nisan 26, 2009

ERGUVANLI MEKTUP

Ağacım.
Bu sabah böyleydi, işte.



Beni biliyorsun; hareket ettikçe enerjim artıyor. Bu hafta gerildim, yoruldum yatayım, dinleneyim diyemedim bu sabah yine. Kalkıp, erguvanıma bir bakayım, açmış olmalı, bu seneki halini bir göreyim, kaçırmayayım, dedim.

Herkese açık bir parktaki herkesin gördüğü bir ağacı böyle evlat edinmiş gibi olmak biraz saçma değil mi? Olsun! O benim ağacım. O da bunu biliyor.
Kendime bir tanık bulayım dedim, Şule'ye haber saldım. Hep olduğu gibi, bu salma da karşılıksız kalmadı, sevgili arkadaşım ağaç ziyaretimde bana katıldı.

Biliyor musun? Bu mevsimde onu göreceğim vakit sahiden heyecanlanıyorum. Hiç şüphesiz seni göreceğim, hatta görme ihtimalimin olduğunu öğrendiğim zaman duyduğum kalp çarpıntısı gibi değil, bu. Belki, balkonumdaki saksıya diktiğim avokadonun ilk filizini gördüğüm zaman duyduğum sevinç gibi, daha çok.
Yaa! Bu arada güzel bir haberi daha vermiş oldum: Avokadom filizlendi, gün gün büyüyor.
Bu yaz geçsin, onu bahçeye diğer avokadonun yanına dikeceğim. Belki, seneye o ikisi artık birarada olduklarından yavrulamaya, meyve vermeye dururlar. Malum, avokadolar yalnızken meyve vermiyor. Öööyle kavak gibi uzayıp duruyorlar. Bu halde ne olacak, göreceğiz hep beraber.


Yine, an sektirmeden buluştuk Şule'yle. Bayılıyorum dakikliğine, onun.
Parkın cümle kapısındaki erguvan donanmıştı. Hem de nasıl parıldıyordu, gözlerimiz kamaştı. Altından geçtim, en alt dalı saçıma dokundu, öyle mutlu oldum ki...

Mor salkımlar çitlere ve ana yolun başındaki yarı kuru çitlembik ağacına sarılmıştı. O ağaçtaki salkım, geçen sene daha coşkundu, bu sene pek keyfi yok mu, nedir?

Laleler, hercai meneşeler, papatyalar, gelincikler zemini kaplamıştı. Göz alıcıydı bahar renkleri. Arkadaşım, gelinciklere meftun. Gözleri ışıldadı onları görünce. O gelincik, papatya dedi, ben erguvan da erguvan.

Sonra ağacıma bakmaya gittik. Aslında ağacım tek bir ağaç değil. Önünde ardında yanında başka erguvanlar da var ve hepsi bir arada, değişik açılardan bakıldığında kocaman tek ağaç gibi gözüküyor.
Benim gözdem, öndeki ağaçtır. Tümüyle tomurcuk doluydu üstü başı. Girişteki ağaç gibi çiçeklerinin tümünü patlatmamıştı, henüz. Bu hafta hepsi coşar, soyunur dökünür çiçeklerini.
Öyleyse, haftaya yeniden gidip, bu seneki donanmış halini fotoğraflamalıyım.
Belki birlikte yaparız o ziyareti, kimbilir?

.

10 yorum:

  1. benimle yani dimi :) biliyorum o resmi de benim için çektin sen..

    YanıtlaSil
  2. O erguvan, kesinlikle herşeyin farkındadır. (Benim onu birkaç yıldır ziyaret edemediğimin de tabii!..)

    Avokadonuza da sevgilerimi söyleyin lütfen. Ben de narımı saksıda filizlendirmiş ve sonra bahçeye taşımıştım. İki kardeş fidan olarak dikildiler karşımıza. Kirazı da "hadi çekirdekçiğim, beni üzme, hemen filizlen, hemen büyü, şahane bir ağaç ol!" şeklinde tek kişilik tezahüratla ekmiştim -ama onu doğrudan bahçeye ekmiştim. Şimdi yine bahçenin gelini hallerinde...

    YanıtlaSil
  3. Canım Ekmekçikız'ım.Tanrı ne gözünün önündeki ne de kalbinin içindeki erguvanları soldursun.Saçlarını okşayacak bir dalın her daim olsun.Sen benim canımsın...

    YanıtlaSil
  4. "cennet burası yahu" diye diye gezdik parkı. ne iyi ettik. ve sen ne iyi bir arkadaşsın, bir bilsen :)

    haa, bir de tarzina ve cümlelerin arasına saklanmış ama ışıl ışıl parlayan haberlerine hayranım, söylemeden geçemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. Fundacım,
    Ben sana o ağacın en coşmuş halinin de fotoğrafını çekeceğim, söz!
    Bir de buralara gelirsen, ağacın kendisiyle de tanışacaksın.
    :))

    YanıtlaSil
  6. Metin Beycim,
    Oooo!
    Bir kaç yıldır erguvanın şenlik halini kaçırmışsınız anlamına gelir, bu. Neyse ki, bu sene tam zamanında yakalayabilirsiniz.
    Avokadoya sevgilenizi iletmez miyim? Hemen söyledim.:))

    YanıtlaSil
  7. Bayan E.,
    Dostum canım,
    Ne kadar şanslı bir insanım dedim kendime, benim için böyle içten iyilikler dileyen bir "can" var, diye.
    Belli ki, saçlarımızı okşayacak dallarımız hep olacak.
    :)))

    YanıtlaSil
  8. Şulecim canım,
    Mahcub oldum, çok tatlısın.
    Ne kadar hoş, nazik iltifatlar, bunlar! :)))
    Cenneti benimle paylaştığın için teşekkür ederim.
    :))

    YanıtlaSil
  9. hem haftaya daha da coşar deyip, ilgili şahsı daha da bir gaza getireyim en iyisi ben:)) hayır bana ne oluyorsa:)) ayrıca, avokadolar yalnız kalmasın deyip gideyim:)

    YanıtlaSil
  10. Avokadolar yalnız kalmayacak, sen hiç merak etme Elektragülcüğüm, canım...
    :)))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!