Çarşamba, Ekim 07, 2009

AZİM BEZİM BİR ÖĞLEN BULUŞMASI


Elektra hocam henüz müdür gözlüğü takamamış. Bileydim, evde kıyamet kadar var, bi tane götürüverirdim.
Bizim evin tüm ahalisi gözlük takar, hatta o yetmez kardeşimin evindekiler de hep gözlüklüdür. Gözlük takmak son derecede sıradan, bir o kadar da sıkıntıdır aile efradımız için. Yıllardır her çeşit ve model gözlük, lens ne varsa takılmıştır. O sebeple, gözlük takayım diye kendini kahreden sağlam gözlülerin bu derdi tasası hiç anlaşılır değildir.

Gözlük takamamış olsa da, Elektra hocamı artık yeni işine alışmış, taşınma yorgunluğunu üzerinden atmış ve senenin bu özel gününde yüzü güler gördüm.
Efendim, arkadaşım seyyarelikten terfi edip yerleşik düzen çalışmaya geçeliberi öğlen yemeği bahaneniyle görüşebiliyoruz. Aman canım, görüşebiliyoruz dediğim de bugün ikinci oldu.

Yaa, evet! Dünkü patırtının üzerine, bugün olması beklenen patırtı ihtimali cebimizde, biz iki akıl kuşu, bugün öğlen görüşme kararımızı azimle uygulaya koyduk. Ve, netekim uyguladık da.
Nasıl denk düşürdüysek, tüm protestoların en şenliklisi tam da gerçekte olması gereken şekliyle, darbukalı, şarkılı şekilde önümüz sıra geçti Beşiktaş Dereboyu'ndan. Mucize gibiydi.
Kalbimiz temiz, birbirimizi özlemişiz, anlatacak lafımız var, Beşiktaş'ta yemek yenecek yer gani, eh, daha ne olsun?

Bu yemek yeme işi matrak; her seferinde bir sonraki yenecek yeri şavullüyoruz. Geçen defa Edirne köftesi yemiştik. Bu defa, Sinop mantısı yedik. Daha balıkçılar var, sahildeki point point yerler vaarrr... Neyse işte, konumuz o değildi, lafı dağıttım yine.
Konumuz şu ki, bugün Elektragül'ün doğum günüydü. Kendisini görüp, yanaklarından öperek kutlayabildiğim için çok sevindim. Doğumgünüçocuğunun şansına olacak, hava da şurup mu şurup! Mantı üstü kahvelerimizi denize nazır höpürdettik bi güzel.

Başka?
Başka yok!
Çok yaşa Elektracığım, iyi ki doğmuşsun!
Daha ne olsun?



Şincik, bu foto biraz ilgisiz derseniz, evet haklısınız.
...da, yerim yok.
İki önce yazıda avokado fidesini size göstereceğim demiştim. Araya pat küt girdi, bugüne kaldı.
Hem fena mı, yeşil bir umut işte. Günün özelliğine de uyuyor, diğ' mi?

.

16 yorum:

  1. bi de burdan diyeyim: iyi ki dogmussun elektram müdürüm :)

    YanıtlaSil
  2. hiiii:) ben seni çok seviyorum ekmekçim ya:))) şulecim, seni de seni de:)
    ben bugün ayrıldıktan sonra senden, dedim ki kendime, ' şu blog işini ne iyi ettim ben ya. dili dilime, sezgisi sezgime, yüreği yüreğime dostlar buldum ben bu sayede.
    teşekkür eder, bir sonraki buluşma ham hamının yerini şimdiden bildiririm: taksimdeki o atölye:) evet, bu sefer ben geliyorum:) ama araya gece buluşması olarak balık pazarı kenarı meyhanesini alırsak şule'ye uyan bir gün, tam süper olacak:)

    YanıtlaSil
  3. ay ay, dur bak unuttum. bugün güneş bana bir kıyak yaptı, en sevdiğim sonbaharı yaşattı evet. şimdi de senin şu umut avakadon, bana bir kere daha dedirtiyor ki, ' her şey çok güzel olacak.'

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel buluşuyor olmanız. Mutluu yıllar Elektra.
    Gözlük. Ortaokuldan beri ben de kullanıyorum hatta bazen onunla uyuyor onunla yüzümü yıkıyor gözümdeyken kaybettiğimi sanıp arıyorum:)

    YanıtlaSil
  5. Gözlük mü dediniz,onu benden sorun. küçükken anneannemin siyah çerçeveli gözlüğünü takarak(gözlüğü takınca yokuş aşağı yürüyormuşum gibi oluyordu.)gözlerimi bozdun ben. Bütün hayatım gözlükle geçti. çeşit çeşit gözlüğüm oldu. birçok çerçevesiz gözlüğü üstlerine oturmak suretiyle kırdım.Ama Allah Victor Lens'ten(lensi bulan kişi)razı olsun. Şimdi şahin bakışlı kişi rolü yapabiliyorum. Avokado bitkisine gelince, bahçeye ekim töreni düzenleyelim. Ya sahi biz bahçeye şöyle herkesin oturacağı bir yer niye yapmıyoruz?

    YanıtlaSil
  6. Şulem,
    Sen ne zaman müdürümün mahallesine gelebileceksin aceba, diye seni andık. Çok şahane keşifleri var, gözlüksevermüdürehanımefendinin!
    :)))

    YanıtlaSil
  7. Elektracığım,
    Evet yahu, buluşma dediğin nedir ki bizim için, bir dolmuşa bakar ki, o hat, İstanbul'un en afili şöfercilerinin çalıştığı, en işlek hattır; uçuruverirler alimallah insanı. :)))
    En kısa zamanda...
    :)

    YanıtlaSil
  8. Ebrucuğum,
    Demek sen de bencileyin dörtgöz taifesindensin?
    Ben de ilkokuldan beri gözlüklüyüm, bir ara lens taktım, sonra yine eski sevgilime döndüm!
    :P

    YanıtlaSil
  9. Şahin Bakışlı Komşum,
    Çocuklar hep böyle tuhaf işler yaparlar, sonunda istediklerine kavuşunca da cayarlar, diğ'mi? :)))

    Bahçeye düzenleme yapalım sahi, güzel olur. Karşıdaki acayip apartman nasıl ceviz altı çardak yapmış? Bizim neyimiz eksik?
    :))

    YanıtlaSil
  10. Bi de ne zorlaşmış buraya yorum kaydettirmek yav öyle?!

    YanıtlaSil
  11. Aaa, Hafif Abi'nin yorumu kayboldu???

    YanıtlaSil
  12. elektram dogum gunu cocugum, meyhane fikrine baliklama atlarim, tahmin edersin ki. e, ben haftada iki gece bekarim biliyorsun. bulalim, hepimize uyan bir aksam :)

    ekmekcim,benim itu gunlerim kasimda basliyor. o zaman size ogle yemeklerinde eslik edebilecegim efendim :)

    YanıtlaSil
  13. Oooo!
    Bugün sürpriz sürpriz üstüne!
    Metin bey hoşgelmişsiniz.:))

    Fekat Hicabi Bey'in izine bile rastlayamadım buralarda. Ne zaman gelmiş, yorum yazmış, hiç bilemedim. Tüh!

    YanıtlaSil
  14. Şulecim,
    Sen İstanbul'dan güzel geçen yaz gibi bir de sonbahar dilemiştin ya, oluyor bak!
    Yaşasın!
    :)))

    YanıtlaSil
  15. elektraanım doğum günü kutlamalarını burada kabul ediyormuş dediler, geç de olsa kutlamak isterim efenim. nice mutlu yıllarınız olsun sevdiklerinizle beraber. bir dahaki "beşiktaş/ köfte" buluşmasında bana da bir haber edin, tünel'den uçarak gelirim valla :)

    YanıtlaSil
  16. Neocuğum,
    Kalp kalbe karşıymış! :)))
    Biz de seni andık ve de gelecek buluşmayı Taksim'de yapmaya o nedenle karar verdik ki, sen de gelebilesin.:))
    En kısa zamanda...

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!