Perşembe, Aralık 17, 2009

SİZİN HİKAYENİZ NASIL GİDİYOR?

Hava kapalı.
Akşam Trakya'ya kar geliyormuş, yarın belki buralara uzanır yolu, bilinmez.

Bu sabahki uyanma saatimiz tam sabah ezanına denk düştü.
Günler kısaldı ki, nasıl!
Çocukluk arkadaşım Konya'ya gitmiş, şeb-i arus törenlerini izleyecekmiş. Kısa günün kârı mı?

Sabah koşuşturması sırasında bir an durup, sordum; nedir derdim?
Boş yok, cevap hazır; evden çıkarken her haliyle düzgün bir ev bırakmak istiyorum ki, geri dönüşte rahata kavuşacağımı bileyim.

Öyle yaparım. Eve girer girmez üstümü çıkarırım, rahat ettiğim şeyler giyerim, elimi yüzümü yıkarım. Ohh, evdeyim, işte!
Oysa, evde sürekli oturmayı sevmem. Dışarıda olmalıyım. Yürümek için, arkadaşıma gitmek için, konser dinlemek için, sinemaya gitmek için. Yetmedi, evin alış verişlerini tamamlamak için. Hiç üşenmem, şunu şunu biriktireyim de birlikte hallederim, şimdi kim çıkacak filan, yok öyle bir şey, dışarı, hoop dışarı.

Pardon pardon!
Serbest uçuşa geçtim yine.
Aklımdan birkaç derin mevzuu geçiyordu, hiçbirini yazıya dökemedim.
Kısmet, gelecek sefere bakalım.

Size şirin bir şarkı armağan edeyim, dinlerken nakaratına katılın.
Eğlenceli.





Maria Montell - Di Da Di


.

5 yorum:

  1. 5 yıl önce eve hırsız girmişti o tarihten beri evi derli toplu bırakırım hatta salon perdelerini bile açarım ortalıkta tek bir şey kalmamalı hırsız girerse ayıp olmasın:)) Şaka bi yana işten eve girme anıma misafir de den düşer diye hep düzenli bırakırım evi.

    YanıtlaSil
  2. Ebrucum,
    Boşver hırsızı, misafiri...:))
    Ev, en gizli sığınağımız. Onu istediğimiz gibi bulmak hoş oluyor. Karışık eve girince ruhum daralıyor, öfff yapmak gereken bir dolu iş var diye düşünüyorum, huzurum kaçıyor. Kaldı ki, eve girer girmez yemek hazırlama faaliyetine dalıyorum, bir de ortalık toparlamak fikrini bile kaldıramıyorum.

    Bu arada, hırsız girmiş eve girmek zorunda kalmak pek fena, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. Yapmayın çiçeklerim dışarıda kaldı..Üşücekler yav.Ne olacak şimdi?..Bahçeyi tamamen tarumar etmiş bütün çiçekleri koca bir palmiyeyi,mercanköşkünü,dağkekiklerini,Isparta Gül'ünü,çingene-siyah gülleri.. yaklaşık 20 saksıya yeni dikmiştim.Donarlarsa valla üzülürüm

    YanıtlaSil
  4. Zafer Bey,
    Hava lodosa döndü. Lodosun gözü yaşlıdır. Bizim buralara yağmur düşecekmiş, sizin memlekete kar yağabilir. Kar yağarsa yumuşar hava, çiçeklerinizi sarıp örter, korur.
    :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!