Pazar, Ocak 17, 2010

KIRIK KUCAKLAŞMALAR MI? NASIL YANİ?

Pedro Almodóvar, yeni filmlerini merak ettiğim, anlattıklarıyla zaman zaman yüreğime işlemiş bir yönetmen.
Son olarak Dönüş/Volver'i seyretmiş, Penélope Cruz'a ve filmde hikayesi anlatılan diğer kadınlara bayılmıştım. Yakın döneminin en sevdiğim filmi, Konuş Onunla/Hable Con Ella olmuştu.
Bu defa seyrettiğim filmi Kırık Kucaklaşmalar/Los Abrazos Rotos içimi bayılttı. Filmi Penelope bile kurtaramamıştı, diyeyim size.
Gerçi benim gibi düşünmüyor çoğunluk, bakın burada bir örneği var.

Geçende saygı duyduğum bir dost "o kadar çok gerçek drama, hayat hikayesine tanık oluyorum ki, bu kitapta anlatılanlar bana bir anlam ifade etmedi" demişti.
Galiba, bugünlerde ben de benzer bir hissiyat içindeyim; yakın çevremde öyle hikayeler duyuyorum ki, sanatın anlattığı etkileyici gelmiyor.
Hayat, sanatı acayip solladı!

İki gün önce tesadüfen bir şarkı klibi görmüştüm TV'de. Candan Erçetin söylüyordu ve şarkının bir kısmını duyabilmiştim.
Bu sabah gazete kıraat ederken bir film ilanı gördüm.
Ümit Ünal'ın filmi Kaptan Feza gösterime girmiş. Meğer duyduğum şarkı o filmdenmiş. Gelecek haftanın programına aldım filmi, denk düşer umarım, seyrederim.

"Kul kurar kader gülermiş" diyor Candan. Ne kadar doğru!
Buyrun, siz de dinleyin.

6 yorum:

  1. volver'i orta bulmuştum ben. penelope de biraz fazla dönemin cırtlak ve yuvarlak italyan aktrisleri (sophia loren, anna magnani) taklidi gibiydi.
    bir almodovar filmini görmeden fikir edinmek mümkün değil ama gördüğüm parçalardan ve penelope söyleşilerinden pek olumlu bir beklentim yok. bir önceki kötü eğitim'le de beraber en iyi döneminden aşağı doğru gidiyormuş gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Simoncum,
    Doğru söylüyorsun, ben de Kötü Eğitimden sonrasında eski parlak dönemin geçtiğini düşünüyorum.
    Volver, yine de daha sempatikti...
    :))

    YanıtlaSil
  3. Vah vah...Cemal'de Hak'kın Rahmetine kavuşu verdi sonunda(kapalıçarşı) :))
    Tv karşısında bütün aile zırıl zırıl(değmez kardeşim değmez.Her gün dizi setine alkolik geliyormuşmuş.Silkelenmiş diziden de sana ne oluyor ağıt yakıyorsun ardından.Adam keyfinde,"keyfinin" kahyasıylan ve sevgilisiylen dolaşıyor.Dünya nimetlerinin dibine dek düşmüş).Hüüü..Anneeeee selpak mendil neredeeeee?Kalmadı mıydıııııı???...Öhüü hüüüüÜÜüü :P

    YanıtlaSil
  4. ne güzel şarkıymış. bu candan benim bir türlü hüküm veremediğim bir şarkıcı zaten. bir seviyorum bir itici geliyor. nebleyim???

    YanıtlaSil
  5. Aman Zafer Bey, neydi o bölüm, öyle?
    Sebebi neyse, bilsek de bilmesek de, ağlattılar işte oyuncular hepimizi.
    Neyse, Nejat gittiğine göre, bu dizi sevdasından da kurtulmuş oldum sanırım...
    :))

    YanıtlaSil
  6. Elektracım,
    Kesin haklısın, Candan konusunda!
    Ben sonunda bahaneyi göz-saç rengi ayrımının çarpıcılığına buldum, rahatladım!
    :)))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!