Cuma, Şubat 05, 2010

İMDAAT!

"Yemin ediyorum, Fadime abla bize her gün gelsin, razıyım" dedi oğlum.
Yeter ki, şu adamlar bizi yönetmesin, imdat!

Bu nasıl büyük bir özveri çocuğum için, inanılır gibi değil.
Fadime ev temizleyip, ütü yapmak için haftada bir kez evimize geliyor, kaç aydır.
İstisnasız her gelişinde oğlum, "anne, başka bir yolu yok mu bunun?" şikayetlenmesinde.
"Sen yap işleri, parayı sana vereyim" dedim, nedense pek beğenmedi bu önerimi!
O zaman söylenip durma, dürüst kadın, temiz hem. Ne yapalım işte!

Bunu dediysem de delikanlı haklı aslında, her defasında masalardaki eşyalarının yeri değişiyor, ütülenenler yanlış dolaplardan çıkıyor, odaların düzeni yamuluyor, eşyaların şaftı kayıyor, her temizlik ardından uzunca süre yerleştirme düzeltme faaliyeti gerekiyor, bazen başka yerlere tıkılıvermiş kayıp eşyayı bulmak günler sürüyor.

Dün akşam TV haberlerinde döğüşen, abuk sabuk konuşan, böbür böbür gezinen politikacı/yöneticilerimizi görünce, dayanamadı bunu söyledi:
Fadime ablaya razıyım, bunlar defolsun!

Haklı, kesin!

.

16 yorum:

  1. Onları da o Fadime ablalar seçiyor muhtemelen:))
    Ya bu temizlikçi kadınların ortak özelliği midir herşeyin yerini değiştirmek. Ben bir çeşit öç alma halet-i ruhiyesiyle kasten yaptıklarına inanıyorum artık. Bir tanesi farklı olmaz mı bunların. Aynı senin yazdığın şeyleri her temizlik sonrası yaşıyorum. Gündelikçi kadın zevki diye birşey var sanırım. Sehpa örtülerinin asla düz durmaması gerektiğini düşünüyorlar, her seferinde çapraz serili bulurum, tabağın çanağın yeri hep değişir. İllallah ettim inan. Lakin kendim yapamayacak pozisyona geldiğimden epeydir "Mahkumum sana" şarkısı söylemekteyim:))
    Günün güzel geçsin Ekmekçim...

    YanıtlaSil
  2. sırf ekmeğine engel olmamak için çıkarıp elektrik süpürgesini tekrar yerine koyduğumu çok bilirim. hayatlarımıza bir şekilde ortak oluyoruz birbirimizin. düşünsene geçende bankaya para yatıracakmı, kocasına vermiş parayı ama kocasına da tam güvenemiyor çünkü parayı yatıracağından tam emin değil.
    sonunda ağzından baklayı çıkardı, parayı bana verecek artık, ben bankaya yatırıcam ve dekontu ona getiricem.
    düşünsene kocasından ziyade evine gittiği bir yabancıya güveniyor.
    dahil oluyoruz birbirimizn hayatına. ben çok da mutluyum bu durumdan. 15 günde bir cumartesi sabahları nefis kahvaltılar, börekler hazırlayıp bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. fadime abla forever:))) bir kaç gündür izlediğim görüntüler beni çok eğlendiriyor. o böyle ses titretmeli hisli ağlak kürsü savunmaları, şakşakçılar, peygamberim değilim kapışmaları, hahahah, çok komikler. ve bizi de aptal mı ne sanıyorlar. ilkokul çocuğu seviyesinde kendini savunmalar ise tadından yenmiyor, ' ama ama ama o da bana öyle dedi' şu bana elini şöyle salladı' valla gülüyorum. hani var ya eski bir hikaye kral vergi koyar gidin bakın der halkın durumuna, gelirler, halk çok kızgın derler. artırın der kral, sonra gidin yine bakın. gelirler, halk çok kızgın derler. yine artırın der. ve yine gidin bakın. gelirler, kralım, hepsi çılgınlar gibi eğlenip gülüyor derler. kral tamam artık der. vergi mergi artırmayın. benim gülme krizlerimde o hesap yani...dibi gördük siyasette rezillik bakımından. tüm kurumlar birbirine düşman. bunun adı kaostur ya, arkasından keskin değişim gerekir teorik olarak. ama benim canım ülkem tüm teorileri alt üst edip bu kaosta yaşamayı sürdürecektir gibi bir his var bende. yapacağız bunu da, becereceğiz rezilliğin içinde yaşamayı. rezilliği istikrar olarak göreceğiz yakında.

    ayyyy, hakketten ben çok doluymuşum be:) oğluna selam söyle, azıcık dertleşelim bir ara...

    YanıtlaSil
  4. Fadime abla gibi olsalar ah olsalar. öperim oğluşunu çok :)

    YanıtlaSil
  5. Kendi evim için 1 defa çağırdım ve ben ondan daha çok çalıştım. Birine iş yaptırmak konusunda üstün yeteneksizim. İşyerimde masamda mutlaka çay fincanından kalma izler görürüm sabah seslenirim 2sevda hanım masam kirli' sonra o bezi elime ne zaman aldım da o masayı sildim anlamam:) Anneme gelir bir bayan o gider koskoca mutfağı bana yeniden yaptırır annem. Bu kadın bu mutfağı yapamıyor sen iyi yapıyorsun:)
    Oğluşun süper yani. İda da büyüycek değil mi böyle:)

    YanıtlaSil
  6. Leylakcığım,
    Bak, başı çekmişsin, senden sonra yazan tüm hemcinslermiz aynı türküyü çığırıyor!
    :)))
    Bu yakındığımız konularda mutlaka sosyolojik/psikolojik bazı açıklamalar vardır. Bir bilen anlatsa da öğrensek!
    :)

    YanıtlaSil
  7. Nalancığım,
    Birbirimizin hayatlarına dahil oluyoruz, doğrusun. Yine de sanki daha çok onlar bizim hayatımıza dahil oluyor da, biz onların hayat akışına pek olumlu katkıda bulunamıyoruz hissine kapılıyorum. Kimbilir, ancak birgün anlatan olursa, bilebileceğiz.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Elektracığım,
    Kaosu düzen haline getirebilirsek, daha ne isteriz ki?
    Tüm fizik yeniden yazılır artık, kuantum filan hak getire!
    :)))

    Ne fena aslında, bu ülkenin bir genç insanının böyle umutsuz olması! Ya da tersine, iyi belki; bunlardan umut yok biz doğru olanı yapacağız diyecekler yakında, belki. Hıı?!

    YanıtlaSil
  9. Fundacığım,
    Fadime Ablayı geçtim, kendileri ble olamıyorlar!
    Nedir onlar?
    Politikacı.
    Ne yaparlar?
    Örnek olurlar, yönetirler.
    Vah vah!
    Öyle işte!
    İletirim öpücüğünü. :))

    YanıtlaSil
  10. Ebrucuğum,
    İda büyüyecek ve sen ne zaman boyumu geçti bu oğlan diye şaşıp kalacaksın, emin ol. :))

    Bu ev temizliği işlerinde bir terslik var, bir şeyleri beceremediğimiz kesin.
    Ya da, insanların işlerini yapma konusundaki sorumluluk eksiklikleri temel sorun.

    YanıtlaSil
  11. ya kızlar özür dileyerk bir yorum yapayım.temizlige gelen kadınları halini hiç düşündünüzmü,kocaları calışmayan geneldeyüzde 90 nı böyle.onların da hevesi yoktur herhalde başkasının evini düzeltmeye ama neypsın garipler içinde tabi cok masum olanları var birde cok bilmişleri,onlarda bizim gibi degişiyorlar,ruh halleri hormonlar,morale göre degişiyor.benim bir tanesi vardı şunu yaparmısın rica ediyorum.beni eleştiremezsin ben italyada 8 yıl profesyonel temizlikci olarakcalıştım diyor,ben rusca bilmedigim için eşime tabi bende ya bende 22 yıldır profesyonel 24 saat temizlikciyim hangimiz haklı deyince kendimde güldüm halime.şimdikide paspası o istediigne göre koyar ben düzeltirim.allah kolaylık versin onlarada bizede.öbür durum konuşulacak gibi deyil,kocaman admlar ayıp yahu,başka ne denir. mevsimler romadan biliyorum sizi zayıflama işi nasıl gödiyor merak ettim.sevgiyle mutlu kalın..

    YanıtlaSil
  12. Ben de Fadima ablayi komsu sandim da guldum...:-(

    YanıtlaSil
  13. Selinka hoşgeldiniz!
    :)

    Ben de size Mehtap'ın blogunda rastlamıştım. Rastlamıştım da ben orada zayıflama programı için bulunmuyordum, bulunmuyorum. Mehtap'ın yazılarını seviyorum, okuyorum, arada da yorum yazıyorum.

    Memleketi yönetenler ve ev temizliği işinde çalışanlar konusuna gelince, bu yazı bir çeşit feryadı duyurmak için yazıldı. Kadınları hizaya getirmek için değil, öyle söyleyeyim.

    YanıtlaSil
  14. Eleştirel Bey,
    Yorumunuzun sonundaki işaret, üzüntü ifadesi sanırım.
    Hatırlıyorum ki, geçen seneki başka bir yazım dolayısıyla eve gelen temizlikçi kadınlar konusunda sizinle uzun uzun görüş alışverişinde bulunmuştuk. Siz bu işin sömürüye açık tarafından duyduğunuz rahatsızlığı belirtmiştiniz, ben de büyük şehirde yaşayan, çalışan ve çocuk yetiştiren bir kadın olarak benim onlardan iş talep etme zorunluluğumu anlatmıştım.
    Dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz.
    Benim, bu insanları bir üstten bakışla aşağı görmem sözkonusu değil.
    Ben, onların işlerini yapma şekillerini eleştiriyorum.
    Evet, her gün başka bir evde, sil baştan temizleme, silme, onarma zorunluluğu zevkli bir faaliyet olmayabilir. Her işin rutin halleri olduğu ve bunun da işi sıkıcı hale getirdiği bir gerçek. Yine de bu gerçek, o işlerin kötü ve baştan savma yapılmalarını gerektirmiyor, bence. Geçen seneye dek, ev işlerinde bana yardım eden Bulgaristan göçmeni hanımın, şimdikinde pek de bulunmayan bir iş saygısı vardı mesela. Yaptığı işi, özenle ve dikkatle yapardı. Onunla karşılaştırınca, şimdi aldığımız hizmetin kalitesi karşısında şikayet etmek kaçınılmaz oluyor. Demek ki, yapılabiliyormuş, öyleyse yine yapılması beklenebilir.
    O beceriler olmadığında ise dürüstlük, iyiniyet gibi başka unsurlar değerlendirmeyi etkiliyor.

    Umarım, bu yazının yazılma nedeninin Fadime değil de, yöneticilerin nitelikleri olduğunu anlatabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  15. Yürü be A.
    Bu olaylara ancak böyle tepki konulabilirdi:)

    YanıtlaSil
  16. Gençleri öyle bezdiriyorlar ki bu kafasızlıklarla...
    :(

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!