Pazar, Şubat 14, 2010

PORTAKALLI ÇİKOLATALI KEK

Hafta arası bir gündü, Leylak ağacının en uç dalındaki çiçek bir portakallı kek tarifi yazdı.
Okurken, dar zamanda çabucak yapılır çocuklara, düşüncesi geçti aklımdan. Geçmekle de kalmadı, akşamına yaptım da. Tarifini yukardaki linke tıklayıp alabilirsiniz.

Bugün akşamüstü çayına gelen sevgili dostlar için yine yapmaya niyetlendim.
Keki ilk yaptığımda, portakalla çikolata birlikte ne kadar hoş bir lezzet olur, bunu bir de çikolatalı yapmalı düşüncesi aklımda dolanmıştı ve o tadı hayal etmiştim.
Bugün, o tadın peşine düştüm ve buldum da!
Yaptığım keki başta ben beğendim, sonra da yiyen herkes...

Buyrun burada:


PORTAKALLI ÇİKOLATALI KEK

Malzemesi:

-Hamuru İçin:

*2 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi,
*3 yumurta,
*5 yemek kaşığı şeker,
*10 yemek kaşığı un,
*1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya,
*4 tablet(yaklaşık 40 gr.) çikolata.

-Glazesi İçin:

*4 tablet çikolata
*1/4 paket çiğ krema

Yapılışı:

*Şekerle yumurtayı beş dakika kadar çırpınız. Rendelenmiş çikolatayı, portakal kabuğunu ve suyunu ekleyip, karıştırınız.
*Un, vanilya ve kabartma tozunu yavaşça karıştırınız.
*Yaklaşık olarak 25 cm'e 15 cm büyüklüğünde bir kabı hafifçe yağlayıp, karışımı boşaltınız.
*180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz.

*Diğer taraftan, içine su koyduğunuz daha büyük bir kabın içindeki küçük kaba çikolataları kırınız. Alttaki kabı ısıtarak çikolataları eritiniz. Eriyiğin içine kremayı ekleyip karıştırınız.
*Karışımı ılık kekin üzerine sürüp, soğumasını bekleyiniz ve servis ediniz.

Afiyet olsun.

Tarifimin, eski usul yemek kitapları uslübunda olması gözünüzü korkutmasın. Malzemesi az, yapması kolay, üstelik hiç yağsız bu kekin lezzetine bayılacaksınız. Garanti veriyorum!

.

12 yorum:

  1. Yatmaya gidiyordum yazını gördüm. ay pek güzel olmuş, ellerine sağlık, uğraşa uğraşa tam kıvam tarifi hallettin galiba. Bunu da deneyim ben, mühim değil 100 kiloya kadar yolu var:)) Görünüm harika, tadının muhteşem olduğuna da eminim. Afiyet olsun, ben de yatayım ayakta uyumaca:))

    YanıtlaSil
  2. Günaydın Leylakcığım,
    :)
    Bu tarifi dene bence, yağsız olmasından bahane, yüz kilo etkisi yaratmaz düşüncesindeyim.
    :))

    YanıtlaSil
  3. Tadı gerçekten harikaydı bu kekin.Hem hafif hem de lezzetli. Zaten üç lokmada hüplettim hepsini.

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun komşum.
    :))

    Bu arada, sen gittikten sonra ben de ekmeğinden büyük bir lokma yedim afiyetle, sabah da bitti zaten.
    Eline sağlık.:))

    YanıtlaSil
  5. ben yaptım, ben yaptım:) ıslak ıslak oldu azıcık normal midir? beceremedim mi?

    YanıtlaSil
  6. Elektracığım,
    Evet, azıcık ıslak oluyor ki, yağsız oluşu ve portakal suyuyla yapılışındandır, bence. Özellikle ertesi güne kaınca o yumuşak hali daha da belirginleşiyor.
    Sen tadından haber ver, nefis di mi?
    :))

    YanıtlaSil
  7. Ben de yaptım ben de. Yalnızertesi gün nasıl olduğunu pek analayamayacağız galiba:))

    YanıtlaSil
  8. Canım yeğenlerim yaladı yuttu mu hepiciğini bir oturumda yoksa, ne oldu?
    Afiyet bal olsun!
    :)))

    YanıtlaSil
  9. Canın yeğenlerin ve de diğer ev halkı diyelim şuna!

    YanıtlaSil
  10. Afiyet olsun ev halkına!
    Öpüyorum hepinizi.
    :))

    YanıtlaSil
  11. bir tarifi bana ayırmadınız, alacağınız olsun :) erken gelen çok yol alır. bugün bir ekmek yaptım, kötü oldu. azcık tatlı yapmalı diye düşünmüştüm :) bunu buradan kesip çalıyorum. arkamdan bağırmayın lütfen.

    -sümüklü-

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Fatma, the sümüklü!

    Tarif sizindir buyrun alın, çalmak gerekmez, ortada zaten.:)
    Bu keki okuyan yaptı ve her yapan memnun kaldı, ne mutlu bana diye kıvanmak da bana kaldı!

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!