Çarşamba, Şubat 10, 2010

SIRTIM TUTULDU

Dün sabah uyandım, çocukları okula gönderdim, işe gitmek üzere hazırlanıyordum ki, ilham perim geldi ve sanki bana "şu perdeleri yıka artık, şekerim" dedi.
Bunca zaman bekle, azıcık havanın açık olduğu bir gün olsun, Fadime'nin geldiği gün olsun, off bunların da rengi döndü artık diye söylen dur, sonunda havanın çamur gibi ve soğuk olduğu gün tek başına işe kalkış!
Tam perdeleri indirip, ilk makine suyu çalıştırıp, bir hışım pencere çerçeve silmeye başlamışken büroda işler karışsın, imdat çağrısı yapılsın mı? Oyy, oy!
Neyse, telefon aşırı birşeyleri düzeltip, illa vazgeçemeyeceğim perde temizleme organizasyonuma döndüm.
Pencere silme bitip, perde yıkama sürerken, bir yandan da ütü başladı ardından. Nasıl olduysa, çocuklar gelmeden işleri yoluna koyup, çivi çiviyi söker faslından olsun diyerek egzersiz yapmaya bile gittim.
Şimdi sırtım tutuldu diye şikayetteyim ya, kulak asmayın siz. Yarına bir şeyim kalmaz. Bugün güneş de açmışken perdelerin parladığını görmek az bir sırt ağrısına değer.

Bizim evin perdelerinden biri sanmayınız, bu süs olsun diye!
.

8 yorum:

  1. gecmiş olsunen kısa zamanda gecer inş,zor oluyor oda bende platese ilk başladıgım zaman oluyordu.aman kadının oldugu gün yapsaydın,gerci benimki hiç sevmez perde yıkamayı hep ben yıkarım,10yıl yıkamask sormaz.bende 2 aya yıkayınca cok kızar birde.ne gerek var diye.sevgiyle mutlu kalın.

    YanıtlaSil
  2. benim de sinirimi bozuyorlar ama nedense yıkandıktan sonra asarken daha bir ifrit oluyorum. nefret ediyorum perdenin tavana asıldığı kornej denen zamazingolardan. küfürün bini bir para.
    yok mu bu işin daha az küfürle bitecek yolu ?
    :)

    YanıtlaSil
  3. Selinkacım,
    Benim tutulmam, egzersizden değil de, kısa zamanda sık yapmadığım eğil doğrul, perde çıkar takları yapmamdandı. Neyse ki, lafını edene dek geçti bile...
    :))

    YanıtlaSil
  4. Nalancığım,
    Pencereler uygunsa stor kullanabilirsin.
    Bizim bol pencereli ev için bazı odalarda böyle bir seçim yerinde çözüm olmuştu.
    :)

    YanıtlaSil
  5. a canım benim, geçmiş olsun. o perde, pervaz, pencereye bodoslama dalıp tutulup kalmak ne çok başımıza gelen iş. hiç canımızın kıymetini bilmiyoruz, hiiiiç. çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  6. temizlikçilerin %90'ının ismi fadime galiba.
    bu arada, evde düşüp bir tarafını kıran kadınların büyük çoğunluğunun başına bu, perde asarken geliyormuş.

    YanıtlaSil
  7. Elektracığım,
    Güya canımızın kıymetini biliyoruz!
    Sonra genlerimizde yazılı olan bir baş kaldırıyor, hoop, kıymet sıfırlanıyor.
    İşin aslı bu...
    :))

    YanıtlaSil
  8. Simoncuğum haklısın, kaç arkadaşımdan "Fadime" duyuyorum. Sanırım, Karadeniz'in en yaygın kadın ismi oluşu, buna sebep.
    Göçle büyük şehre gelip, vasıfsız işçi kontenjanından evlere temizliğe gidiyorlar.
    Bak, sabah sabah böyle sosyolojik çözümleme de yaparım! :P

    Şu düşme işine gelince, ev kazaları dünyadaki ölümler içinde çok yüksek oranlı yer tutuyormuş diye okumuştum.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!