Salı, Haziran 15, 2010

BAVUL


Bavul toplamam gerekiyor.
Ennn sevmediğim işlerdendir, hiç söylemiş miydim?

Aynı zamanda aynı tatil yerinde olacağımız arkadaşım, kendisinin ve çocuklarının bavullarını topladı bile. Hem de daha iki gün önceden!...

Keza, bu sene tatile birlikte çıkacağımız annem de bavuluna eşyalarını yerleştirdi. Akşamüstü konuştuğumuzda, "eh, bu akşam sen de bavulunu toplarsın, herhalde" dedi. Anne dilinden anlaşılması gereken dile çevirince, bu cümle "uzun etme ve bu akşam şu bavulları hazırla" demek oluyor.
Oysa, görüyorsunuz işte; bavul hazırladığım filan yok, oturdum bavul hazırlamaktan nasıl sıkıldığımın yazısını yazıyorum.

Aslına bakarsanız, bu sıkılma hali bana iyi bir teknik kazandırdı; vaktin birinde oturup bir bavul hazırlama kontrol çizelgesi/listesi hazırlamıştım.
Öyle bir liste ki bu, yazın da gidilse, kışın da, çocuklu da gidilse, çocuksuz da her türlü durum için seçenekler var, gerekmeyeni atlıyorsun, olup bitiyor.
Buna rağmen, listeyi yerinden çıkarıp, dolaptan eşyaları yatağın üstüne yığmak, sonra da onları bavula tıkalamak bana zul geliyor.
Üstelik, şimdi artık çocuklar kendi bavullarını kendileri yapıyorlar, ben sadece kendi bavulumun derdindeyim.

Anladım anladım!
Bütün mesele alışkanlığımı kaybetmiş olmamda.
Bir senedir yolculuk yapmayınca, yolu da yolculuğu da, bavulu da unutmuş gitmişim.
Bakalım, hatırlayabilecek miyim?

Hadi, kalın sağlıcakla...


.

18 yorum:

  1. Ekmekçim ya, aynı dertten muzdaripmişiz. Biz de hafta sonu çıkıyoruz yola ve ben nefretle bavullara bakıyorum. Üstelik uzun süreli gideceğiz ve eşim ültimatomu verdi: "gereksiz şeyleri yük etme" Şimdi seç seçebilirsen, birini koysam aklım öbüründe kalacak. Ha bir de üç ayrı modda giysi almam gerekli: Düğün, plaj ve gündelik hayat. üçü de farklı şehirlerde olduğu için ayrı bölümlere koymak lazım, yav bu işi parayla yapan biri yok mu ki gelip bi çırpıda toplasa, parası neyse veririz:))
    Yine de bu konuda yalnız olmadığımı bilmek güzel. Sana şimdiden iyi yolculuklar, oralarda bizi unutma:)))

    YanıtlaSil
  2. Uff be ekmekci kız ben de nefret ederim. hep en sona kalır. millet hazırlamış olur çoktan daha ben bavulu bile ortaya getirmemişimdir. Bişeyi koyarım içine uff bu gereksiz der çıkarırım, 3 saat sonra ayyy onu mutlaka koymalıyım derim....kabus gibi.

    YanıtlaSil
  3. Güle güle gidin güle güle gelin komşum! Deniz kıyısı tatili ya iki mayo bir şort bir tshirt yeter de artar bile. Yoluculuğun en güzel kısmı eve dönüş zamanı. O zamana kadar keyfini çıkarın oraların. Serilin güneşin altına, bol bol denize girin, tembellik yapın. İyi tatiller sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bavul güzel ya, boşver. tatile gidiyoruz sayesinde :)

    ben genel halimin tersine bavul olayında tez canlıyım. listem var tabii. o listeye uyarak bavul toparlamak on dakikamı alıyor.

    nereye yolculuk kısmetse?

    YanıtlaSil
  5. Leylakcığım,
    Diyorum ya, listem bile var, üstelik de hiç fazla eşya meraklısı değilimdir, yine de bavul yapmayı sevmem!
    Şimdi biz seninle birer rahat kanape bulup, uzanıp, çocukluğumuza doğru bir yolculuk yapalım derim. Belki, memur çocuğu olup, sık yer değiştirmekten ileri gelen bir nedeni vardır, hıı?
    :))
    Sizi unutmak mı? Hiç olur mu?

    YanıtlaSil
  6. Gugukcuğum,
    Benim zorum o işe başlamakla... Bir başladım mı, gerisi gelir, fazla kararsızlık da çekmem ya, iş başlamakta!
    :))

    YanıtlaSil
  7. Komşucuğum,
    Pek tembellik yapamayacağım, hatta sabah kahvaltısı, bazen öğlen yemeği, bir çay mı içsek, hadi yürüyüşe gidelim, akşamüstü kasabaya mı insek meselelerinin halli için, full-time çalışacağım!
    :))
    Teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  8. Aslıcım,
    demek sen de önceci ve listecisin!:))
    Ege'ye Ege'ye gidiyoruz, Kos'u filan karşıdan göreceğiz ve el sallayacağız, sadece...
    :)

    YanıtlaSil
  9. Ben ne çok severim bavul yapmayı! gene de son dakikacıyımdır. ben geri toplamayı sevmeyenlerdenim. hiç bir zaman getirdiğim şeyler geri sığmaz o bavula nedense. bu yüzden hep yanımda küçük bir çantayı yedek olarak alırım, hep de kurtarıcım olur. ah yolculuk! derdin bavul toplamak olsun be ekmekçikızım, keyfini çıkar! iyi eğlenceler, iyi dinlenmeler.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. oh oh en şahanesi. ben severim kos'a karşıdan bakmayı :) iyi yolculuklar ve iyi tatiller.

    YanıtlaSil
  11. bavul toplamak, aslıma katılıyorum, en şahane işlerden biridir, yolculuğa çıkıldığının göstergesidir. benim sevmediğim eve gelip bavulu boşaltmak :(

    bu arada tatile gidişinizi çok kıskandım aslında, söylemeden gidemeyeceğim.

    YanıtlaSil
  12. aiyy, gitti yolculayamadım :/ ne zaman döneceksin diye sormak anlamsız ama gene merak ediyor insan. gittiğin yerden de yazarsın mutlaka. iyi tatiller diliyorum ve su döküyorum arkandan :)

    YanıtlaSil
  13. ben garanticiyimdir, iki gün önceden hazır eder, kapının kıyıcığına korum. bir de tatil yeri yazlık değil, konaklanıp dönülecek yerse, gittiğim yerde döker döker yine toplarım, öyle de bir gıcığımdır yani:) aslında lafı getireceğim yer bol dinlenmeli keyifli bir tatil dilemek sana. güle güle git güle güle dön. öperim sevgiyle, iyi dinlenmeler:)

    YanıtlaSil
  14. Gülçinciğim,
    Değil mi, derdim bavul toplamak olsun! Bitti, gitti bile. :))
    Ben de son dakikacıyım da, bu bavul toplama krizi biraz da o nedenle sanırım.
    Neyse, işte...
    :)

    YanıtlaSil
  15. Aslıcığım,
    Buyrun efendim sizi de bekleriz Kos'a karşıdan bakmaya, çoluk çocuk birarada oluruz, ne güzel!
    :))

    YanıtlaSil
  16. Şuleciğim,
    Nazar etme ne olur!
    Çalış senin de olur!
    :))
    Hıı, pardon bu replik başka mevzuuya aitti, yahu!
    Dur canım, sen de gideceksin tatile, az kaldı.:)

    YanıtlaSil
  17. Fatmacık,
    Yolculadın yolculadın! Sağolasın.:))
    Saatler kaldı gitmemize, herşey hazır yetişti şükür!
    Yine de son dakika toplanmaları eksik değil.:)

    YanıtlaSil
  18. Elektram,
    Ben şimdik o bavulların içindekileri bir güzel yerleştiririm dolap, çekmece ne bulursam ve geçici bir ev havası yaratır, bavulu cavulu yok ederim, orada kaldığımız süre içinde ki, dönüşte yine bavul toplama eziyeti geldi vayy, diye kendime acıyabileyim.
    Tatilin hasının darısı başına, arkadaşım.
    :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!