Cumartesi, Ağustos 14, 2010

SENİNLE TANIŞTIĞIM İÇİN MUTLUYUM.

...ruh ikizinizin mükemmel bir uyum yarattığını düşünürsünüz ve aslında herkesin istediği de budur. fakat, gerçek bir ruh ikizi ayna gibidir; sana arkanda gizlediğin her şeyi o aynada -kendi yüzünde- yansıtır, seni dikkat etmeye çağırır, böylelikle yaşamını değiştirebilirsin.
Gerçek bir ruh ikizi, büyük bir ihtimalle tanışacağın en önemli insandır, çünkü duvarlarını yıkar ve seni uyanık tutar.

...Walt Whitman'ın  yazmış olduğu gibi, "zorlu tırmanış ve sürüklen işlerden uzakta, keyifli halinden memnun, şefkat dolu, tembel, kendine dönük, hem oyunun içinde hem de dışında, her şeyi seyrederek ve merak ederek" ayakta durabilmeyi öğrenmek istiyorum.

...insan ne Tanrıların kuklası ne de kendi kaderinin kaptanıdır; aslında ikisi bir bütündür.
Hayatlarımızı tıpkı iki bacağını da iki ayrı atın üzerine atan sirk oyuncuları gibi geçiriyoruz. Bir ayak "kader" denilen atın üzerinde, diğer ayak da "özgür irade" denilen atın üzerindedir. Her gün sorman gereken soru, "hangi at, hangisidir" sorusudur.

...nasıl ki kıyafetlerini seçiyorsun, düşüncelerini kendin seçebiliyor olmalısın. Bu geliştireceğin bir güç ve kontrol etmen gereken tek şeydir.

...mutluluğu her yerde ararız, oysa Tolstoy'un anlattığı altından yapılma bir koltuğun üstünde otururken, yoldan geçenlerden para dilenerek hayatını sürdüren efsanevi dilenci gibiyiz.



Okurken altını çizmişim bunların, yine...
.

4 yorum:

  1. Tanrı şöyle yapmış:Beyaz bir kap almış eline ve kazanda yaptığı karışımdan bir kepçe alıp içine dolduruvermiş ve yollamış dünyaya..Sonra siyah bir kap almış eline ve kazanda yaptığı karışımdan bir kepçe alıp içine dolduruvermiş ve yollamış dünyaya...Ve efendiciğime söyleyeyim sarı bir kap almış eline ve kazanda yaptığı karışımdan bir kepççe alıp içine dolduruvermiş ve yollamış dünyaya.....Derler ki kazandaki karışımın adı RUH'TUR.İnsana hayat veren de odur.Türlü türlü insan var beyazı, zencisi, çinlisi ve hepsi aynı kaptaki karışımdır gerçekte.Ruh ikizi yoktur öyleyse, aynı kaynaktan dökülmüş damlalar vardır yeryüzüne..O sebeple "ruh ikizine inanma" derler. "Karşındaki herkes aynı kaynağın insanı, bahanen bu olmasın" diye de eklerler.. :))

    YanıtlaSil
  2. Bu öyküyü bilmiyordum, Zafer Bey.
    Çok hoşmuş! :)

    Aslına bakarsanız, "ruh eşi"ne inanmam ben. Okuduğum kitaptaki, karşılaşılan kişinin kendimizi yansıtacağına dair satırlar ilginç gelmişti bana.

    YanıtlaSil
  3. Su iki at uzerinde durmaya calisan kisi analojisini sevdim. Kader degil de "verili gerceklik" diye okuyunca daha da bi sevdim..

    YanıtlaSil
  4. Eleştirel,
    Peki, "verili gerçeklik" olsun adı, "kader" olmasın! :)
    Ya da belki, şu anda yaşanan durum olsun.
    Sonuç itibariyle, yerinde bir benzetme.
    John Lennon'a atfedilen şu sözü hatırlattı bana:
    "Hayat, sen başka şeyler planlarken olan şeydir"

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!