Pazartesi, Ekim 25, 2010

KABAKLI PIRASALI KEK-EKMEK

Buzlukta, dışları daha önce dolma olmuş dört kabağın içi, bir kavanozda duruyordu. Bir başkasında ise, bir çorbaya çeşni olur diye ayrılmış, ince kıyılmış pırasa.
Oya Hanım'ın poğaça hamuru yoğurup, kabak, peynir katıp bir lezzet yarattığını okuduğumdan beri, "ben de yapayım" aklımda.


İşe giriştim:
Kabak ve pırasa kavanozları buzluktan çıktı, çözüldü. Az zeytinyağında önce pırasa, üstüne kabakiçi ekleyip iki tur soteledim. Üstüne birer tutam dereotu ve maydanoz doğradım.
Bir kasenin yarısında rende parmesan vardı, onu da ekledim. Yetmez bu deyip, bir parmak kalınlığındaki beyaz peyniri de mıncıklayıp koydum.
Kek çırpma kabına iki yumurta kırdım, bir çay bardağı süt ekledim. Mikserimiz geçen ay malülen emekli olduğundan, çatalla çırptım.
Sotelenmiş malzemeyi kattım, karıştırdım.
En son, kabartma tozlu undan aldığı kadar ekledim. Buradaki "aldığı kadar"ın ölçüsü malzeme kaşıkla tepsiye konulurken, derli toplu durması.
Size bir sır; tepsiye önce yağlı kağıt seriyorum, böylece sonra yağlı tepsiyle uğraşmıyorum.
Sonra 180 derecede 40 dakika pişti, ılınınca şöyle bir tanesini kestim tadına baktım, buyrun, yarısını da size ikram edeyim.




Afiyet olsun.

.

4 yorum:

  1. Sevgili Ekmek Sepetim, bu benim bir arkadaşımın benim ekmeklerim için kullandığı 'kekmek' lafına tam uymuş gerçekten. Tam bir kek-ekmek olmuş yani. Ellerine sağlık. Ben de hiç bir gıda partikülünü atmam..Hop dipfrize..Hop oradan pişip, mideye.. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık hemen not edildi yapılmak üzere...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Lezzetli,

    Bizim buzlukta bir dolu küçüklü büyüklü kavanoz duruyor, bazen içlerinde ne olduğunu unutuyorum, buzlanmış oluyor anlayamıyorum. Neyse, bir şekilde işe yarıyor hepsi.
    :))

    YanıtlaSil
  4. Mavi baloncuğum,
    Denemeye kesinlikle değer, lezzetli oldu.
    :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!