Pazar, Aralık 26, 2010

LİMONLU HİNDİSTANCEVİZLİ KEK ya da AVUSTRALYA'DAN GELEN TARİF

Lilium Bosnaciumgeçende bir ilke imza atarak (böyle deyince afilli oluyor di mi?) sayfasının ilk yemek tarifini yazmıştı. Fotoğraf çekmemiş, bir daha sefere demiş.
Tarif hoşuma gitti, üstelik mikserim bozulup tarihin derinliklerine karışalı yumurtası çok çırpılan tariflere yüz vermediğimden, yapımı kolay olması önemli.
Hemen konuya dahil oldum ve "ben bu keki yaparım, fotoğrafını da çekerim dedim!


İşe giriştim ve ilk dakikada "oldu mu şimdi, bu yağmurda kim dışarı çıkacak?" düğümüne dolandım!
Neden mi? Tarifte kabartma tozu var, bizim evde yok.
Hımm, ne yapmalı?
Bak, Endişeliperi karbonat ve limon suyu koyduğundan söz etmiş, onu mu denesem? Ya kabarmazsa?
Sonunda yağmurda markete gitme seçeneği karşısında evdeki karbonatı kullanmak ağır bastı ve kabartma tozu yerine, karbonat ve limon suyu ekleyip, keki çırptım.
Yağlanmış kek kalıbına hamuru döktüm, fırına verdim.
Yaşasın! Oldu!


Üstteki kek kalıbındaki boşluklarda ne vardı, derseniz cevabı yukardaki fotoda. Onlar ikram edildi, çaya eşlik edip çok sevilerek yendi ve "anne bu nefis olmuş, yine yap" tezahüratıyla sonuçlandı.

Efendim, tarif Liliumcuğumun blogunda, işte şuraya bir tık. 
Vee, Avustralya'daki ablaya içten teşekkürler, bize bu lezzeti tattırdığı için.
.

4 yorum:

  1. afiyet bal şeker olsun efendim :) beğendiğinize sevindim :)

    YanıtlaSil
  2. Beğendim ve beğenildi!
    Ablanın haberi olmalı bundan. :))

    YanıtlaSil
  3. Kekinizi çok beğendim ekmekçikız! Çayımın yanında olsa ne iyi giderdi...
    Bloguma da bir ara uğrarsanız sevinirim.
    Yeni yılın her anlamda "afiyetle" geçmesi dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Kontrast,
    İmkan olsa da, şuradan uzatıversem size, çay yanına...
    Ben de yeni yılı gönlünüze göre yaşamanızı dilerim.
    :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!