Pazartesi, Mayıs 09, 2011

KEK KALIBINDA EKMEK YAPTIM


Ekmeğin çıtır kabuğunu severim. Ekmek hamurunu yuvarlak kek kalıbına koyunca, kabuk oluşturacak yüzey çoğaldı, böylece çıtır kabuk oranı arttı. Çok güzel oldu!


Tarifi derseniz...
Pek tarif gibi değil ama, burada yapılış hikayesi var. Tık!
.

4 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

senin yanında olsam dobişin teki olurdum:D

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Olmazsın olmazsın! :))
Bir dilim "gerçek ekmek" yediğinde doyuyor insan, fazlasını aramıyor, inan. :)

Tijen dedi ki...

Evet evet çıtır çıtır kabuklu ekmek. Şimdi incecik dilim ekmeklerimi kızartıp çorbamın yanına katık edeceğim. Zamanı geldi galiba...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Komşucum,
Ben yazana kadar sen kıtır kabukları çorbana katık etmiş olmalısın.
Afiyet olsun!
:))