Pazartesi, Mayıs 09, 2011

KEK KALIBINDA EKMEK YAPTIM


Ekmeğin çıtır kabuğunu severim. Ekmek hamurunu yuvarlak kek kalıbına koyunca, kabuk oluşturacak yüzey çoğaldı, böylece çıtır kabuk oranı arttı. Çok güzel oldu!


Tarifi derseniz...
Pek tarif gibi değil ama, burada yapılış hikayesi var. Tık!
.

4 yorum:

  1. senin yanında olsam dobişin teki olurdum:D

    YanıtlaSil
  2. Olmazsın olmazsın! :))
    Bir dilim "gerçek ekmek" yediğinde doyuyor insan, fazlasını aramıyor, inan. :)

    YanıtlaSil
  3. Evet evet çıtır çıtır kabuklu ekmek. Şimdi incecik dilim ekmeklerimi kızartıp çorbamın yanına katık edeceğim. Zamanı geldi galiba...

    YanıtlaSil
  4. Komşucum,
    Ben yazana kadar sen kıtır kabukları çorbana katık etmiş olmalısın.
    Afiyet olsun!
    :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!