Salı, Temmuz 12, 2011

Bu ne yahu yaz gunu bulut ve serin derken, off sicak oldu!

Geldik geleli hava serin. -di demeliyim, bugun bir isindi, gunes bir acti' nehirde tekne gezesi yaparken amele yanigi olduk!
Louvre'a giderken yakalandigimiz sagnagin gecistirmek icin aldigimiz semsiye simdilik Paris anisi olarak saklanacak.


Dun Notre-Dame de Paris'i gormeye gittik. Kalabalik, kuyruk gozumuzu yildirdi, once dar bir cember yaptik katedralin etrafinda, sonra genis bir tane yapip adayi turladik.
Koprulerden gectik, Ile de la cité'de dolastik, sokakta gosteri yapan sanatcilari izledik, laterna calan ihtiyari izledik, keman calan kiza para verdik, alkisladik.


Duymustuk ki bir dondurmaci varmis, yaptigi dondurmalari tatmak isteyenler kapisinda yaz kis kuyruk olurmus, dedik ki peki biz neden eksik kalalim?
Buyrun size gostereyim, Berthillon'da masamizda ne varmis? Sorbe yedik, kakaolu, frambuazli, greyfurtlu, vanilyali...
Ben, tat ve lezzetlerin bu kadar agiz tadi verecek sekilde sunulabilmesi karsisinda, bunu yaratan ustalara derin bir selam vermeye borc bilirim. Harikaydi ve beklenen uzun kuyruga kesinlikle degerdi.  

Aldigimiz fazla enerjiyi, otobusle Paris'in ana caddelerini turladiktan sonra Champs Elysées bulvarinda uzun bir yuruyus yaparak harcamaya calistik.

Gelelim bugune...
Bugun sokaga cikana dek, havanin isinmis oldugunun farkinda degildik. Onceden bilet almamiza ragmen Eyfel Kulesine cikmak icin bekleyen kalabaliga karisinca, gunesin yakici gucunu anladik.

Sonra da turstlik gorevimizi tamamlamak icin yaptigimiz nehir gezisinde (bateau-bus) gunes bizi yaz mevsiminde oldugumuza ikna etti' dogrusu.



Bugunu tamamlayan yemek faaliyetimizin aktoru Belcikali Leon de Bruxelles midye lokantasiydi.
Ne desem acaba? Hah, soyle iyi galiba, kum midyesi seviyorsaniz ve yolunuz Paris'e ya da Belcika'ya duserse bu soleni kacirmayin!


Sadece kilometrelerce yol tepip, yeme icme ile gecmiyor zaman. Yeni muzisyenler tanidim, hayranlikla dinledigim. Philippe Jaroussky mesela...
Size de dinleteyim:


Philippe Jaroussky - Carestini par candyraton

Not:
Gezip gormek, neymis bu diye sozettigim yerlere bakmak isterseniz, lutfen buyuk harflerin ustune bir tik!
.

8 yorum:

  1. Ne kadar güzel! Yaz günü Paris! Sevgili muhabirimiz, resimleriniz ve yorumlarınız sayesinde biz de oralardaymış gibiyiz. Arada hatrım için bir iki Paris tarifi de getirirseniz pek ala olacak. Keyifli seyahatler dilerim. Sizi çok özledik ama daha kalın oralarda ve Paris'in tadını çıkarın. Bir daha ki Paris geziniz romantik bir prensle olur ümidiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. üfff beaaa kıskandım işte yine....
    müzik harikaydı hadi yine affettim seni

    YanıtlaSil
  3. Komsum kusum,
    Her sabah mahalledeki 'boulangerie'lere gidip kizima croissant bana 'bio' (bizdeki dogal karsiligi) ekmek aliyoruz taze taze... Tariflerini anlatirim anlatmasina da, buradaki tat ve lezzeti tutturur muyuz yaparsak, onu bilemem iste!
    Sevgiler kucak dolusu.
    :))

    YanıtlaSil
  4. Gugukcugum,
    Muzigi begenmis olmana sevindim, cok etkileyici bence...
    Kiskanmana sozum yok valla! Ben olsam ben de kiskanirdim.
    :))

    YanıtlaSil
  5. Sefanız olsun:) Daha önce 2 kere gitmiş olsam da yazılarınız yine gitme isteği uyandırdı. Paris her zaman güzel, gerçekten her şeyiyle insanların güzel, keyifli yaşaması için varedilmiş gibi. İyi gezmeler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Isincigim,
    Tesekkurler! :))
    Paris de Istanbul gibi, her seferinde kesfedecek yeni guzellikler insani bekliyor.
    :)

    YanıtlaSil
  7. ekledigin muzikler supermis... sabahin 7 sinde actim sesini, komsular ne der bilmem artik...

    nehir turu bence mutlaka yapilmasi gerekenlerden Paris'te.. hem ayaklarin dinlenirken, o muhtesem binalarin yanindan gecmek super..

    YanıtlaSil
  8. Muhtarcim,
    Bir Paris turisti olmanin tum gereklerini yerine getirdik. Belki de gerekliliklerinden cogunu demeliyim.

    Sarkici kuzinimin bana tanittiklarindan, cok degisik bir ses ve guzel...
    :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!