Çarşamba, Temmuz 20, 2011

PAZAR YERİ

Bugün çarşamba. Garches'ın pazarı kurulmuştur ve saate bakılırsa kaldırılmıştır, bile. Her çarşamba ve cumartesi günü saat 7 - 13 arasında Garches'ın küçük meydanında pazar kuruluyor. Ben oradayken, kuzinimle birlikte iki defa pazara gidip alışveriş yaptık.
En çok meyve, salatalık, domates aldık, bir defasında günlük tortellini aldık, bir defasında bir bluz. Diyeceğim, pazar yeri bizdeki gibi, herşey satılıyor.

Yazın, pazara gelen de alan da iyice azalıyormuş, çünkü, Ağustos gelirken Paris'te herkesler tatile gidermiş; alan da satan da...
Yukarıdaki foto da bir Ağustoa pazarında çekilmiş olmalı, nasıl da boş meydancık.

Bu fotoğraf arabayla giderken çekildiği için yarısı havaya gitmiş. Ne var ki, elimdeki tek Garches sokağı fotosu buymuş, oysa ne güzel çiçeklerle bezeli sokakları ve bahçeli evleri vardı semtimizin....
Bugün yarın diye diye çekmemişim, şimdi işte kaldım böyle fotoğrafsız.

Neyse, hiç değilse Paris'te yürürken ertelemeyip fotoğraf çekmişim de, size gösterebileceğim güzelim küpe çiçekleri var elimde.


Bir de gerçek brioche fotoğrafı gösterebileceğim size.
Bir zamanlar tarifini bulup yapmıştım, tadı güzeldi ve fakat şimdi gerçeğini yemiş olarak söylemeliyim ki, her şey yerinde güzel:
Nasıl gerçek focaccia için bi zahmet Toscana civarına uzanmak gerekiyorsa, gerçek brioche yiyeceksen de Paris'e gideceksin kardeşim!
.

2 yorum:

  1. Hoşgeldiniz ! Tatilden dönmek zor, güzel anları yaşatmak için bol bol fotoğraflara bakmalı şimdi.

    Bayılırım pazarlara ve fırınlara.. Gittiğim her yerde mutlaka uğramaya çalışırım.
    İnsanın Paris'te yanında kalabileceği bir tanıdığı olması ne büyük şans. Böylece turist olarak değil, içeriden biri gibi gezip yaşayabiliyor insan. Turistlik hiç bir zaman bu tadı vermiyor.

    YanıtlaSil
  2. Işıncığım,
    Çok haklısın, bir şehri ülkeyi orada yaşayan bir yakının gözüyle görmek tanımak başka hoş oluyor, kaleyi içerden fetheder gibi.
    :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!