Perşembe, Mart 29, 2012

GÜNEŞ GÜLÜMSÜYOR, AKSİLİKLER KENDİLERİNE KÜSSÜNLER!


31. İstanbul Film Festivali yarın başlıyor. Üzerimdeki ağırkanlılık bilet alma konusunda çaba göstermeme  şeklinde tezahür ediyor. Belki tam da bahar gelmişken kapalı salona girip film seyretmek de neyin nesi diyen bir ruh kaçmıştır içime?
Ruh ne derse desin, talih kuşu başka diyor. Kendisi dün, bir arkadaşın telefonuyla kondu başıma:
"Festival'in özel gösterimlerinden birine gidiyorum,  programda Ayşe Gençer konseri ve "Aramızda Bebek Var" filmi var. Gelir misin?" Gelirim, nerede, saat kaçta?

Film festivalin "Antidepresan" bölümünde gösteriliyor.
Çok hoş, tam bölüm adına uygun bir film. Aşık olan, evlenen, çocuğu olan hepimizin kendisinden bir şeyler bulacağı kesin.


Dün gece film bitip eve dönene dek gece yarısı oldu. O saatte yatıp, sabah altıda okul için çalan zille kalkınca rüyalar aleminden yeryüzüne inemedim. Kızımı gönderip, TV'de haberlere bakarken sızmışım. Sabah yürüyüşü programı yattı böylece.
Bugün haftalık temizlik günümüz. Nazmiye gelsin diye beklerken, "egzersize akşam yerine bugünlük sabah gitsem ne olur" fikri aklıma geldi. Böylece uykusuzluk nedeniyle kaçırdığım yürüyüş nedeniyle vicdan azabı da duymamış olurum.
Neyse ki, Nazmiye erken geldi. Hem bi koşu sabah sporumu yaptım, hem de deniz otobüsüne yetiştim.


Büroya gelince, internet bağlantısının uçmuş olduğu anlaşıldı. Arıza kaydı verildi, bilgisayarcımız çağrıldı. TTNetçilerle ayrı KabloNetçilerle ayrı mücadeleler sonunda internetimiz geldi ve de Leylak Dalı'nın  şahane armağanıyla günüm ışıldadı.

İşte, senenin ilk erguvanı!
Henüz İstanbul'da değil, Antalya'da açtı.
Ama olsun. Açtı!




6 yorum:

  1. Bişey sorabilirmiyim sevgili Ekmekçikız:):) ..Ya bu film festivali denilen şey "Depresif" mi ki "Antidepresan" bölümü var...:):):)Hayır depresyona falan gireceksek hiç gitmeyelim daha iyi..:):)

    YanıtlaSil
  2. Cümle erguvanlar ağaçlarıyla birlikte senin olsunlar Ekmekçim, darısı İstanbul'un erguvanlarına...

    YanıtlaSil
  3. Bu baharda film izleyememe durumu aynen bende de var. Film Ekimine büyük hevesle gidiyorum. Durgun yazdan sonra çok iyi geliyor. if İstanbul'a belki ama Nisanda sinema keyfi ? Zor çok zor benim için. Önümüzdeki 2-3 ay dışarısı o kadar cazip olacak ki doğanın yanında en güzel filmi bile gözüm görmüyor. Akşam da zaten fazlasıyla yorgun oluyorum, hava çarpıyor :) Dilekçe verip festivalin zamanını mı değiştirsek ne ?

    Erguvan zamanı geliyor, yaşasın !

    YanıtlaSil
  4. Prenses,
    Sanırım, bu filmler hayatı hafif tarafından alan, kısmen uçucu özellikleri olan filmler. Bence fırsat varsa izleyin.:)
    Hem antidepresan almak için depresif film seyretmeye gerek yok ki, bir belgesel izlemek yeterli!

    YanıtlaSil
  5. Leylağım sağol! :))

    Ben de İstanbul'dan sana gönderilecek leylak fotosu avındayım! :))

    YanıtlaSil
  6. Işıncığım,
    Bu sene festivalin 31. yapılıyor. Artık geçmiş olsun! Dilekçe milekçe kar etmez, o festival Nisan'ın baş köşesine kuruldu bile.
    Nisan'da olmasının tek yararı, tüm festivali bir sinema salonunda geçirmişsen, dışarı çıktığında bahar kesin gelmiş oluyor!
    :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!