Pazar, Mart 18, 2012

YEŞİL ÇORBA


pırasa, 4 ince sap, ince kıyılmış,
kabak, 1 tane, küp küp doranmış,
havuç, 1 küçük, zar şeklinde doğranmış, kırmızı biber, 1 tena, ince doğranmış,
pancar, 1 küçük, haşlanmış, ince doğranmış,
karnıbahar, 5-6 çiçek, ufaltımış,
pazı sapı, 1 demet pazının sapları 2 cm. boyunda doğranmış,
kereviz sapı, incelerinde ucundan, 2 cm. boyunda doğranmış,
mor lahana, 3-4 yaprak, ince doğranmış,
maş fasulyesi, 1 kahve fincanı kadar,
sarmısak, 4-5 diş, ince çentilmiş,
tuz,
karabiber,
su,
zeytinyağı,  4 kaşık, piştikten sonra üzerine

2 yorum:

  1. Birazda biz aç öğrencilere yollasanız şu yaptıklarınızdan varya size ömür boyu dua ederdik :D Nihaha elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Gönderelim efendim! :))
    Ya da buyrun burada ikram edelim.
    Ne var ki, içine giren sebzenin çeşidi ve miktarı değiştiği için, bu çorbanın tadı her seferinde başka oluyor. Haber vereyim. :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!