Çarşamba, Temmuz 11, 2012

temmuz'da neler oluyordu?

fatih akın'ın filmlerinden birinin adı, "temmuz'da". 
temmuz'da neler yaşarız, neler olur hayatlarımızda?
ben senenin bugünlerinde neler yapıyordum, nasıl anılar topluyordum? 


temmuzların birinde heath ledger henüz ölmemişti, mesela. "candy" filmini görmüştüm, etkilenmiştim.
bir başkasında blog kızları bizim evde toplanmıştık, yemeler, sohbetler, oooo...
ondan önce olmalı, ilk tanışma. çekingeniz daha, beşiktaş'taki deniz kenarı bahçe-kafede ilk sohbet elektra ve şule'yle.
bir başka tanışma daha yakın tarihte; öğreniyorum ki kapı komşum, blog komşummuş hem de!
gönül kuşu havalanmış da konamamıştı kimi temmuzlarda, eli yüreğinde beklemişti. şimdi dönüp bakınca bir buruk gülümseme ile hatırlanacak...
açıkhava'da caz konserlerine gitmişim kimbilir kaç kez, unutulmaz konserler... bu sene henüz denk düşmedi, ne yazık. 
tatiller var sonra... deniz kenarında çoluk çocuk tatile gidip termometre akşamüstü bile 40 dereceyi gösterirken sıcakladığımız da olmuştu, yurt dışı yolculukta hırkayla dolaşıp yağmura yakalandığımız da... 
sınav sonuçları beklemiştik, temmuzların bir kaç tanesinde. çocuklarımın, yeğenlerimin okuyacakları yeni okulları merak ederek.
doğum günü kutlamalarını hatırlamalı, her sene tekrarlanırlar üstelik. bi kere annem temmuz doğumlu, sonracığıma yakın arkadaş, tanıdık o kadar çok temmuz doğumlu insan var  ki... 
kutlama deyince düğünleri atlamamalı, manzaralı yerlerde, eğlenceli zamanlar...
kitaplar okunmuş sonra, tatildeyken verimli okumalar olmuş bazı seneler, tam aksine bazı seneler tatilde kapak açılamamış.


bu kadar mıydı? sıcak hava düşünme ve hareket etme becerilerimi kısıtlıyor, kimi anılar birbirine karışıyor olmalı. 

23 yorum:

  1. Temmuz'da ablam gelir Amerika'dan, her gece yirmi kişi oluruz masada. Bir sürü yemekler yapılır. Gidilecek yerlere karar vermek hep zor olur çünkü herkes başka bir teklifle ortaya çıkar. Çocuklar (hiç küçük değiller ama...) boğuşup, güreşirler biz büyük çocuklar sehpaları çekeriz ortadan daha rahat tepişsinler diye. Bizim ailede "benim ayaklarım daha güzel" takıntısı vardır. Habire her türlü kombinasyonlarıyla herkes kendi ayağının daha güzel olduğunu iddia eder. Ayak resimleri çekilir =) Deniz kıyısında huzur içinde kitap okumamamız için çocuklar her türlü sulu şakayı yapar. Hatta bir keresinde sıvı sabunla mücadele etmişliğim var. Konserlere gideriz, denizi taşlarız geceleri. Sahilde yürürüz güruh halde. Temmuz'da Theo gelir, Harula ve Yorgo gelir. Yunanca hararetli bir dil. Ses çıkmayan benim evden hep yüksek ses gelmeye başlayınca, komşular şaşar bu işe. Özlemaki gereklilik kiplerinin dışında ne mi ister Temmuz'da? Ören yolundaki Akbük'de olmak ister. Bir hamakta, elindeki kitabıyla...

    YanıtlaSil
  2. Temmuz da oğlum doğdu:)teyze olmam da temmuz da,
    Ne güzel bir ay temmuz sahiden.
    Ve dilerim hep güzel şeyler getirsin.

    YanıtlaSil
  3. Özlemaki Özlemaki,
    Biliyor musun benim sihirli değneğim var ve ben seni Akbük'e gönderebilirim bu Temmuz'da...
    Hatta, gönderdim bile! :))

    YanıtlaSil
  4. Ebrucuğum,
    İki güzel can getirmiş bir ay bu!
    Sevilmez mi? Sevilir elbet.
    :))

    YanıtlaSil
  5. mamma miayı da bir temmuz akşamı seyretmemiş miydik seninle? birlikte ilk sinemaya gidişimiz olarak tarihe geçebilir :)

    YanıtlaSil
  6. Temmuz'un sonunda bir akşammış Şulem, baktım tarihe. :))
    Sinemaya ilk o vakit mi gittik seninle, daha önce olamaz mı?
    Hımm! Olsun, yine de en çok keyif alarak seyrettiğimiz filmlerdendi, değil mi? Şimdi olsa yine seyretsek...;)

    YanıtlaSil
  7. Temmuz ayı çocukken anneannemin valizler dolusu hediyelerle geldiği aydı. Birde erkek kardeşimin doğum günü. Antalya'da yaşarken oralardan kaçma zamanı:))

    YanıtlaSil
  8. Tam da bu yazıyı yazdığınız gün mesela, temmuz'un en güzel günüdür benim için; evlilik yıldönümümüzü kutladığımız... Sonra iki can ablamın doğum günleri var sırada, temmuz veda etmeden kutlanacak... Bir de, dediğiniz gibi; sınav sonuçları bekleniyor son bir kaç senedir, çocuklar yeğenler nerede okuyacak, gelecekleri hangi okullarda şekillenecek, bu ayda başlıyor telaşeler :)

    Kış bitmek bilmiyor fakat yaz hemen uçup gidiyor ya... Temmuzun sonu geldiğinde, "eyvah, yaz bitti!" sıkıntısı basıyor beni son birkaç senedir...

    YanıtlaSil
  9. Sevdacığım,
    Doğum günleri en zor zamanları bile keyifli hale getiriyor. Ben sıcak ve uzun Ağustos ayını, oğlum doğduğu için severim, örneğin.
    :))

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Terazi,
    Temmuz biterken yaz bitti telaşına kapılmayın lütfen!
    Daha önümüzde uzun ve sıcak Ağustos var, sonra şurup gibi Eylül, yaprakların sararıp solduğu Ekim...
    Ooo! Daha kışa çok var, gelmez o gelmez. :))

    YanıtlaSil
  11. Pazar günü balkon yıkarken (Türk'ün aklı hep böyle abuk şeyler yaparken geliyor)ben de aynı şeyi düşündüm. Üç buçuk sene önce bu vakitler bu balkonda yazdığım bir blog yazısı sayesinde tanışmıştık komşumla diye kendi kendime düşünüp güldüm. Neler neler geçti onun üstünden. Zaman...fena birşey. Hep güzel anılar toplamız dileğiyle. Sizi çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  12. Komşucum,
    Zaman nasıl bir acımasız hızla geçiyor?
    Bir yandan bakınca, şu göz açıp kapayana dek geçen zamanda ne çok şeyler yaşadık, sahiden.
    Ben de seni ve kuyruklu komşularımı seviyorum. :))

    YanıtlaSil
  13. Temmuz da butun ailem Akbuk tedir.Saatler suren aksam yemekleri yenir.Dunyanin en guzel abisinin dogum gunu kutlanir.Ne guzeldir Temmuz.Herkes icin guzel gecsin.

    YanıtlaSil
  14. Temmuzda 14 derece olur saganak yagmurlar yagar;)

    YanıtlaSil
  15. Ağustos ortası Kavala sonra Akbük inşallah ekmekçim. Yaz okulunun bitmesine az kaldı.
    Tesbih çeken Özlemaki =)

    YanıtlaSil
  16. im Juli'yi kac kere izlemisimdir.. ne guzel hatirlattin simdi..

    temmuz guzeldir, bir suru dogumgunu demek once, yazi sicaklarinin tavan yaptigi gunlerde NY Philharmonic konserleri demek, Lincoln Center kapisini danscilara acmasi demek, sonra Central park'ta tango geceleri vardir, Summer Stage demektir her hsonu, gun batimlarinin en guzeli temmuzda olur buralarda...

    YanıtlaSil
  17. mevsimlerden Roma'da senin hikayeni okumak ne guzel bir surpriz oldu.. harika gorunuyorsun.. umarim baharda dileklerin gercek olur..tembellik yapmasam bir ara listeyi yazacagim ama bir turlu toparlayamiyorum.

    YanıtlaSil
  18. Barış hoşgeldiniz! :)
    Temmuz'un doğum bereketi sizin aileye de uğramış desenize, ne güzel. :))

    YanıtlaSil
  19. Bestecim, ah Bestecim! :)
    Temmuz'da 34 derece olur ve çöl sıcakları gelir desem?

    YanıtlaSil
  20. Özlemaki,
    Ya sabır ya sabır ya sabır...
    (Sana destek olsun deyu şeyttim. :))

    YanıtlaSil
  21. Muhtarcığım,
    Ne güzel burada olman! :))
    Sizin oralarda Temmuz güzelmiş bak! Bizim buralar gibi çöl sıcağı olmayacaksa, bir Temmuz ayını New York'ta geçirmeli... Ya da en azından denemeli.:)
    İltifat için teşekkürler, halimden memnunum doğrusu, bir kez daha sağol Mehtap diyeyim ve seni de liste yazma konusunda yüreklendireyim. Başlayınca devamı gelir. :)

    YanıtlaSil
  22. ahhhh, sen yazınca o şule, sen ve ben arasında gerçekleşen ilk buluşmamızı hatırladım. şehrin göbeğinde vaha gibi bir deniz kıyısı kafesinde. ne tatlı sohbet etmiştik. Temmuz'u yarıladık işte.Temmuzlar benim gibi kutup ayıları için çekilir dert değil. ağustos bile serinleyen akşamlarıyla daha cazip bir yaz ayı, ki ağustos hızlandırma kabusunu barındırmasına rağmen bile öyle. neyse, bitiyor temmuz, ha gayrte. muckkk:)

    YanıtlaSil
  23. Elektram,
    O zaman Ağustos hızlandırmaları gelmeden bir Temmuz buluşması daha yapsaydık, diyeceğim ya...
    :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!