Salı, Eylül 11, 2012

TUZDA LEVREK

"Mutfak maceraları" diye etiketledim ancak, tuzda levreği pişiren ben değilim.
Kadıkalesi'nde Yalı'da oturduk tatilin son akşamı. Önce gün batımını seyrettik saygıyla, sonra balık yedik, sohbet ettik ailece.
Tuzda levrek, o akşamın güzeliydi.
Masaya otururken levreği seçtik, o hazırlanırken Ege mezelerinden tattık. 40 dakikada pişer demişlerdi, "artık atın fırına" dedik.
Levreği  çepeçevre tuzlu bir hamurla sarıp, odun ateşinde pişiriyorlar. Fırından çıkarınca, üstünü alevlendirip, sofraya getiriyorlar. Alevler sönünce tuzu kırıp, içinden kendi halince pişmiş nefis balığı çıkarıp, tabağınızda servis ediyorlar.

Budur:



8 yorum:

  1. Tuzda balık...Hayatımda yediğim en lezzetli balık pişirme şeklidir.İlk defa dışarda daha sonra ise evimizde yapmaya başladık.Tarif için http://ikidelikadin.blogspot.com/2010/01/tuzda-balk.html tıklayabilirsin.

    YanıtlaSil
  2. bayılırım! yumurta akı ve tuz bulamacıyla denemişliğim var ama çok sabırlı olmak lazım.

    YanıtlaSil
  3. Nuray hoşgeldiniz ve tarif için çok teşekkürler!
    Cesaret edip, denemeli. :)

    YanıtlaSil
  4. Özlemciğim,
    Sabırlı ve el alışkanlığı edinmiş, usta olmalı, sanırım. :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, resimden belli cok leziz gozukuyor! Ellerinize saglik:)

    Sizi izlemek keyifli olacak, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bilginanneler hoşgeldiniz. :)

    Bu balığı pişirmiş olmayı dilerdim, ama, ben değilim ustası. Yalı'nın ustası pişirdi. :)

    YanıtlaSil
  7. Ekmekçim çok önceden yemişliğim var ve çok beğenmiştim. Ama evde hiç denemedim. Bilge'yle dışarıda o kadar sabır gösterebileceğimizi sanmıyorum, çünkü onun en sevdiği şey balık, masaya gelene kadar ağzını şapırdatıp ellerini ovalıyor:)))

    YanıtlaSil
  8. Oohh, afiyet olsun! :)
    Bilgecik için şöyle çıtır çıtır hamsi ya da istavrit tava olmalı o zaman?! :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!