Salı, Aralık 04, 2012

ayva sarı, nar kırmızı, elma yeşil, mandalina turuncu...


...diye sayarken yukardan aşağı, soldan sağa...
trabzon hurması -ya da cennet elması*- unutulmasın, aman!
bir de soğanlar var hatırlatırım; hevenkten artan mor soğan ve ilk fırsatta zeytinyağında bir güzel sararıp, kimbilir hangi yemeğe  dahil olacak kuru soğan.
budur mutfak hallerimiz, söyleyeyim.

*cennet elması, trabzon hurması dediğimizden azıcık farklı, daha küçük, daha çekirdekli, daha az sert, daha az yumuşak.

4 yorum:

  1. cennet elmasını ben çok severim. bizim burada hurma derler. sert siyah ve çekirdekli olanı da var, yumuşak çekirdeksiz ve koyu turuncu olanı da. bağışıklık sistemini güçlendirdiği söyleniyor

    YanıtlaSil
  2. Nilhancığım,
    İstanbul'da "Trabzon hurması"ndan başkasını bilmezdim. Şimdi İpek Hanım'ın çiftliğinden "cennet elması" gelmeye başladı. Senin "hurma"larınla benzer özellikteler sanırım.
    Protein bakımından da zenginlermiş. :)

    YanıtlaSil
  3. Sen böyle sıralı yazmışsın ya ayva sarı nar kırmız diye sarıdan sanırım şu türkü çalmaya başladıhttp://www.youtube.com/watch?v=4Txrau2_Cng kulaklarımda. e açıp dinledim de tabii sana bunu yazaren. bir de Günaydın. :)

    YanıtlaSil
  4. Günaydın Elektraların en komplekssizi!
    :))
    Sağol yav, ne zamandır bu türküyü dinlememiştim. :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!