Çarşamba, Mart 27, 2013

PIRASALI PAZI KAVURMASI

Kıştan bahara geçiyoruz; zaman enginar, bakla, taze bezelye zamanı.
Onlar henüz turfanda iken, kıştan kalanlarla baharın tazelerinden karma bir tabak yaparsak ne olur?
Pek güzel olur!



Şöyle yaparız:
5-6 dal taze sarmısak, yeşil soğan ve 3-4  ince pırasayı ince ince doğrarırız.
Bir iki yemek kaşığı zeytinyağı konulmuş çelik tavada şöyle bir çevirir, sonra tavaya bir kapak kapatır ve kısık ateşte, sararmalarını bekleriz.
Beklerken boş durmayıp bir küçük demet pazıyı yıkar, incecik doğrar ve sararmış soğan, pırasa karışımına ekleriz.
Pazılar önce suyunu salar, sonra çekerler.
Eh, oldu işte!
Sonrası keyfinize kalmış; dilerseniz öylece yersiniz biraz yoğurt eşliğinde mesela,
dilerseniz azıcık kavrulmuş kıyma eklersiniz biraz salata yanına,
dilerseniz iki yumurta kırıp yanına acı biber turşusunu katık edersiniz.

Her halde parmaklarınızı da yersiniz, benden söylemesi!

10 yorum:

  1. Ben yerim ve çok ta sevinirim ,biraz kıymalı biraz yumurtalı ve bir dilim ekmekle...

    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Esmacığım,
    Aynen aynen! :))

    YanıtlaSil
  3. Tam benlik ağzımın suyu aktı valla:)) ben her şekilde yerim.

    YanıtlaSil
  4. Sevdacığım,
    Her şekilde afiyet olsun! :))

    YanıtlaSil
  5. Eh, siz öyle diyorsanız Evli Bey, olmuştur. :))

    YanıtlaSil
  6. mis! cigargasta deriz ot kavurmaya ve her türlüsüne bayılırız. kendime de "gözün doysun" diyorum bu arada!

    YanıtlaSil
  7. Özlemcim,
    Olur mu hiç gözü doymak? O kadar bin çeşit ot varken? ;)

    YanıtlaSil
  8. hah destekte bulunca temelli şımarırım artık ben =)
    seviyom seni ekmekçim!

    YanıtlaSil
  9. Ben de seni! :))
    Ve de özledik iyice, yani...

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!