Salı, Kasım 19, 2013

bundan böyle iyiden iyiye asosyal bir ergen olacağımı ilan ediyorum!



"görevimiz tehlike" dizisinde her bölümde görevi açıkladıktan sonra kendi kendisini  yok eden kasetler gibi bir ifade oldu başlıktaki...
kısaca anlatayım:
kendime evde kullanacağım bir bilgisayar aldım, sonunda. böylece evin gençlerine "çok acil mailime bakmam lazım", "işin yoksa biraz bilgisayarı alabilir miyim", "bunun @ işareti nerede", ... gibi sorular sormayacağım artık. olley!
"kendime bilgisayar aldım" haberini verince, kızım tepedeki sözü söylemişti.
hemen itirazı bastım, "ne ergeni, kim, ben mi, karıştırdın sen onu!" kaldı ki, kimmiş asosyal? ha hah!

bu sabah erkenden yürüyüş yaptım. iki gün kış gelir gibi olmuştu, bugün vazgeçmiş sonbahara dönmüş. yeni dünya ağaçları iyiden iyiye çiçeklenmiş, mis gibi kokuyorlardı. kış girerken çiçeklenen, baharın ilk meyvelerinden birini veren bu ağaca ve meyvesine bayılıyorum.

akşam eve dönerken mahallemizin kasabına gittim. bir süredir et almıyordum, balık ve tavuğa ağırlık vermiş olmalıyım, bu arada buzluktaki et tükenmiş. nuar aldım, biraz da kuşbaşı.
parasını ödeyeceğim sıra, kasap demez mi "geçen defaki hesabı kapatacak mısınız?"
amanın!
ne hesabı, hangi geçen defa?
oyyy!
nerdeyse bir aydır kasaba gitmemişken...
unutmuşum işte. son defa oğlum için köfte yapmak, buzlukta depolasın diye kıyma kavurmak üzere et ısmarlamıştım. kasap eve getirdi, kapıda paketi alırken "yarın uğrar parasını veririm" dedim.
o "yarın" bugüne kalmış meğerse!
nasıl bir beyaz sayfa unutuşu bu?
kasap" olur öyle" dedi ama, canım sıkıldı akşam akşam.

6 yorum:

  1. Bende kasap gibi söyleyim: "Olur öyle" :)

    YanıtlaSil
  2. Canım ya ben neleri unutuyorum bir anlatsam yerlere yatarsın. Antalya' da yaşarken Ankara' dan gelen kuzenim dalga geçerdi yeni dünya için "ne kadar anlamsız bir şey bu, bir dünya çekirdekten sonra geriye bir şey kalmıyor ki " derdi. Oysa ben bahçedeki ağaçtan kopartıp tozunu şöyle bir üstüme başıma sildikten sonra bayılırdım yemeye. Buralarda yeni dünya ağacı olmadığı için unutmuşum bunları, yazın hatırlattı şimdi, bilgisayarın hayırlı olsun bu arada, güle güle kullan:))

    YanıtlaSil
  3. Leylakcığım,
    Eh işte, sonunda ben de öyle teselli bulacağım. :)

    YanıtlaSil
  4. Sevdacığım,
    Sağol valla! Sonunda kendim için bir bilgisayar alabildim, bunca sene önce çocuklara alındı, ben onlara yanaşma oldum! :))
    Yenidünyanın tadı da yeri de ayrı benim için, kısaca; severim. ;)

    YanıtlaSil
  5. kıyamam sana :) yoğunluktan neleri neleri unutuyoruz ah...şöyle yavaşlamak ve sakinlemek istiyorum ben ya. sen de yanımda ol lütfen :)

    YanıtlaSil
  6. Şulem,
    İnziva kibinbişi teklif ediyosun, sanırım.
    Hııı, ben varım! Ohh, kafa dinleriz yan yana. ;)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!