Perşembe, Aralık 05, 2013

sanki melek !

sabah taksiye bindim.
bizim mahallenin taksilerinden değil, yolu tarif etsem mi diye düşünüyordum ki, alışık olduğum yöne sapmayınca,  ağzımdan "oradan değil, hemen şuradan" sözü refleksle çıkmış oldu.
aynadan geriye doğru bakarak ve kibar, yumuşak  bir ses tonuyla "aslında  güzergâhı bildiğini ancak sık kullanmadığı yollarda bazen böyle yanlışlıklar olabildiğini" anlatmaya başladı.
af buyurunuz hödükleriyle öyle sık karşılaşıyorum ki,  kibar taksi şöförlerine can feda diyesim geliyor.
"olur öyle, zaten yolu uzatan bir durum değil o yoldan sapmanız, alışkanlık sadece, insan otomatik pilota bağlıyor" dedim.
sonrasında, beş dakikalık yol boyu, bu minval üzre tatlı tatlı sohbet ettik. şöförümüz, "aramızda kalsın"ındaki "civan" karakterine pek bir benziyordu. belki de biraz da bu yüzden, bana sempatik geldi.
kendi kendime, sabahın meleği ilan ettim kendisini!

geçen hafta, çok ender yaptığım bir iş yaptım ve "aramızda kalsın"ın kaçırdığım bölümlerini ardarda seyrettim. bu akşam ders var, yine kaçıracağım. olsun, yarın sabah ilk iş bir bakarım, neler olmuş?

dün gece  yeni bir dizi başladı, "vicdan".
vakt-i zamanında "hırsız polis"i soluksuz ve kaçırmadan izlememe neden olan timuçin esen oynuyor. ilk bölümde dizinin konusuna fazlaca ısınamadım ya, t.e'nin hatrına seyrettim. gelecek bölüme bakıp sonra karar vermeli, belki de....



bu sene dizi  merakım sınırlı; "yalan dünya"yı geçen seneki ilgiyle seyretmiyorum, rastlarsam bir kaç sahnesine bakıyorum. "aramızda kalsın" dışında bazen "merhamet"e ve "medcezir"e bakıyorum. bir de pazartesi, salı gökhan aşkına "o ses türkiye" seyrediyorum.

eh, öyle böyle derken, haftayı dolduracak seyirlik varmış, yahu!


8 yorum:

  1. Bu sene hiçbir diziye bakmıyorum, hiçbiri sarmadı ya da farkında değilim. Bir tek TRT1'de Eski Hikaye'yi izliyorum çarşambaları, o da senarist eniştem olduğundan. Geri kalan tüm saatlerde kocam havanda dövülen suları seyrediyor, ben de kulağımdan kuruyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Leylağım,
    TRT'den bir uzaklaştım, ne etsem geri dönemiyorum! Oysa, Eski Hikaye'nin oyuncularını severim...:(
    Aslında en iyisi müzik dinleyip, kitap okumak ya, bazen öyle yorgun oluyorum ki, koltuğa serilip bön bön ekrana bakmakla ancak başa çıkabiliyorum. ;)

    YanıtlaSil
  3. Ben FX'de House tekrarlarını izliyorum. Civan' a bayılıyorum ama ilk birkaç bölümü izledim. TE dersen ahh ona bakarım. Konu ne olursa olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Ben beğendim Vicdan'ı Ekmekçikızcım canım, bir şans daha versen.
    Ben de bu yıl dizilerden uzaklaştım da Vicdan'ı beğenince pek sevindim :)

    YanıtlaSil
  5. Ebrucuğum,
    Bakıciiz TE'ye elbette, mecbur...
    ;)

    YanıtlaSil
  6. Serpilciğim,
    Aslında Vicdan'ın ilk üçte birini kadardır sanırım kaçırdım, işten güçten yetişemedim. Belki, hissiyatım ondandır.
    Zaten TE oynuyorsa, seyredeceğiz ne olsa...
    ;)

    YanıtlaSil
  7. töre,cinayet,ihanet,yalan,dolan, çarpık ilişkiler genelde dizilerin ana teması kızdığımdan değilde üzüldüğümden izleyemiyorum. inanın hiçbir şey kaçırmıyorsunuz. fakat güzel şeylerde yok değil. aramızda kalsın gerçekten güzel Uğur Yücel ne yaparsa izlerim ben. Kenan Işık'a zaten aşığım kaçırmamaya çalışırım. dediğiniz gibi o ses türkiye iyi bende murat'ın hatrına izliyorum :))
    trt'de de yabana atılmayacak belgeseller yok değil denk gelirsem izlemeye değer programlar...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Sarya,
    Haklısınız, iyi oyuncular seyir zevkimizi coşturuyor. :)
    Arada sırada TRT'deki belgselleri izliyorum. Onları unutmuşum! ;)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!