Pazartesi, Ekim 31, 2016

MAVİ YASEMEN


Kendime haftalık program çizelgesi yapıyorum. Her gün için ayrı bir iş icat ediyorum. 
Çizelgeme yazdıklarımı genel bir ifadeyle "iş" olarak nitelersek, o gün için planladığım ya da tasarladığım iş yapılıp bitmiş olursa kendimi kutluyorum.
Her sabah mutlaka Tibet'in 5 Hareketi'ni yapmak ve sonra gün içinde yürüyüş yapmak en sevdiğim "iş"lerimden. Buna kimi günler çiçekleri sulamak ekleniyor, haftada bir kez pazara bir kaç kez markete gitmek, en az bir defa "annemi dışarıya çıkarmak" vb.

Geçen hafta annemle "İkimizin Yerine" filmine gittik. Sinema öncesi döner yedik, biraz yürüdük. Böyle küçük geziler annem için büyük bir faaliyet gibi oluyor, hem günlük rutini dışında oldukları için, hem artık hareket ettiçe çabuk yorulduğu için.

Aynı gün akşamına "koca yaz geçti görüşemedik" faslından olarak, Şule ve Aslı ile balık yemeye gittik. Üçümüz de döküldük anlattık sohbeti koyulttuk.
Bir başka gün, Miss Melty ile sonbaharın renklerini görmeye ormana gitmeye niyetlendik. Sonra o gün hava soğudu ve biz ancak Moda civarındaki ağaçları seyir ile yetindik. Olsun o da güzeldi, uzun uzun yürüdük ve sohbet ettik. 

Haftasonu cee deyip kaçmaya büyük yeğenim geldi, ikibuçuk günlüğüne; annemde toplandık çoluk çocuk biraz hasret giderdik.



Yürürken yürürken, yazdan kalma mavi yasemenlere denk geldim. Fotoğrafta biraz soluk çıkmışlar, akşamüstüydü ışık az gelmiş.
Bir de bu aralar yeni dünya ağaçları çiçeklenmeye ve mis gibi kokmaya başladılar ki, ohh!

3 yorum:

  1. mavi yasemin en sevdiğim çiçeklerden biridir benim. çok zarif, çok güzel...

    YanıtlaSil
  2. Biliyor musun, bir mavi yasemen nerede var?
    Burgazada'daki senin sevdiğin köşe evin önünde. :))

    YanıtlaSil
  3. ben boşuna sevmiyorum yani :)
    dikilide bizim evin bahçesinde de var :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!