Cuma, Ocak 27, 2017

BU BİR KUŞKONMAZ DEĞİLDİR !


Hayran olduğum bir ressam, Belçika'lı René Magritte,  İmgelerin İhaneti / La trahison des images isimli bir seri tablo yapmış.   Bunlardan bir tanesinde bir pipo resmi vardır ve  altında  Ceci n’est pas une pipe (Bu bir pipo değildir) yazmaktadır. 
Magritte'in bu tabloda ele alıp incelemek ve seyirciyi üzerinde düşünmeye zorlamak istediği ana fikir bir pipo imgesi gösteren resmin, her ne kadar gerçekci olarak çizilip renklendirilmiş olursa olsun, gerçekten bir pipo olmadığı, sadece bir pipo imgesi olduğudur.

Çelıncın "dolabındaki en eski kıyafetin fotoğrafı ve anısı" konulu 11. sorusuna gelip, dolaba bakıp eski kıyafet bulamayınca, Magritte'den yardım almak şart oldu.

Mesele şu ki, ben eskiyeni elde evde tutmam. 
Çocukların bebekliklerinden bir ufak anı eşyası ancak saklamışımdır. Kendiminkileri çoğunlukla ihtiyacı olanlara veririm, ya da eskiyene kadar giyildikleri için yer bezi yaparım.

Aslında, saklanan en eski kıyafet sayılabilecek gelinliğim, annemin evindeki depo dolabın bir yerlerinde duruyor olmalı. Ancak uzun bir arama kurtarma faaliyeti gerektirdiği için konuya dahil etmedim kendisini.



Böylece, bu sorunun cevabını René Magritte tarzı vermiş oluyorum; bu bir kuşkonmaz değildir, bu bir gelinlik değildir! 


2 yorum:

  1. ahahahaaaa :))
    Ben bu kuşkonmaz olmayanı çok sevdim :)))

    YanıtlaSil
  2. Şebnemciğim,
    Kuşkonmaz olmayanın ahı tuttu sanırım, çelınç cevapları gecikti durdu.
    ;)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!