Cuma, Ekim 06, 2017

PAZAR ALIŞVERİŞİ


Sevgili Blog,

Bugün mahallemizin pazarı vardı. 
Pazara gitmeyi seviyorum, tam emeklilik günlerime uygun bir eğlence. Şaka bir yana, pazar yerlerini eskiden beri severim. Zamansızlıktan gidemezdim, gerçi şimdi zaman yine kıt, ama pazara gidecek zamanı buluyorum.
Bu haftalar gibi mevsim geçişlerinde her çeşit meyve sebzenin olduğu dönemlerde, pazar rengârenk oluyor. Bugün "son elveda" barbunyalar, domatesler, çilekler bir yandan, yeni çıkan narlar, cevizler, mandalinalar diğer yandan, ışıl ışıldı.
Pazar alışverişi zevkli de sonrası yorucu oluyor; ayıkla, dolaba kaldır, pişir, vs. vs. Bu da günün şikayeti olsun, bakalım!



Muz aldığım satıcı bir dilim kavun tattırdı, nefisti. Oysa bu sene kavunlar çok tatsız geldi bana, ama karpuzlar fena değildi.
Kavun almadım, nar aldım onun yerine. Kırmızının cazibesine kapıldım, sanırım.

5 yorum:

  1. kavun yerine nar almak... ı'ıh, ben olsaydım ikisini de alırdım valla. neyse, ben gideyim de ektiğim kavunların hasadını yapayım :)

    YanıtlaSil
  2. Aslına bakarsanız, o kavunda aklım kaldı, Arguvan kavunuymuş! Haftaya bulsam da nazlanmasam bu defa.
    Ne hasadı bu? Çiftçiliğe mi başladınız, hayırdır?

    YanıtlaSil
  3. evet, afrika'dan döndüğümden beri diyelim yılın yarısı bir köyde gündüzleri çiftlik kahyalığı (ya da ırgatlık, ya da bahçıvanlık –artık ne denecekse), geceleri de yazarlık ile iştigal eyliyorum. ruhum hafifledi, hakikaten de "hafif" abi oldum :) yirmi küsur yıldır işlenmeyen koca bir tarlayı önce bahçeye sonra da çiftliğe dönüştürme projemin başlangıç aşamasını daha yeni tamamlamak üzereyim. yeni doğan kırlangıç yavrularına bach filan dinletiyorum, kavun karpuz büyütüyorum, gelmişime geçmişime sövüyorum, bunun gibi işler işte... bu arada yazarlığım depreşti :) bakalım hayat ne gösterir sevgili çavdar teyzem.

    YanıtlaSil
  4. ...ha bu arada siz benim müziklerimi dinliyor musunuz bakiym, hı?

    YanıtlaSil
  5. Hafif Abi,

    İnanın o kırlangıç yavruları ayrıcalıklılar. Umarım bu ayrıcalığı benimseyip, dinledikleri Bach süitlerine uygun yuvalar inşa ediyorlardır. ;)
    Yazarlığınızın depreşmesi haberine pek çok sevindim, umarım keyfini sürüyorsunuzdur.
    Kavun karpuza da itirazım yok, bu arada.

    Buraya geldikçe ve yazdıkça, siz de yeni musiki ekledikçe, dinliyorum tabiyatıyla. Burada yazı yazmanın keyifli eşlikçisi onlar. :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!