Pazar, Şubat 09, 2020

KAKAOLU ZEBRAKEK

Hamarat günümdeyim.
Öğlen ısıran soğukta sarınıp bürünüp yürüyüş yapıp eve döndükten sonra kendimi mutfağa attım.
Dünden beri aklımda pazılı lazanya var, malzemesini tamamladım ve işe giriştim.
Hazır mutfaktayken, bir de kek yapayım bari. Aklımda D.'ciğimde yediğimiz iki renkli kek var. Şansa, bu sabah tarifini göndermişti zaten.

Kek pişti, güzel kabardı. Komşuya bir tabak, anneme kahve yanında iki parça, bir dilim de ben tadına bakayım.
Güzel olmuş, elime sağlık.

Durun durun! 
Size de tarifini vereyim şuracıkta.



Malzemesi:

-4 Yumurta
- Toz şeker / 1 su bardağı
- Süt / 1 su bardağı
- Yağ / 1 su bardağı (Fındık yağı ve tereyağ yarı  yarıya)
- Un / 2 su bardağı
- Vanilya / 1 paket
- Kabartma tozu / 1 paket
- Kakao / 2 yemek kaşığı
- Portakal kabuğu rendesi 

Yapılışı:

- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Sırayla yağ ve süt eklenir, karıştırılır.
- Un elenir, kabartma tozu, vanilya eklenir sıvı karışımla birleştirilir.
- Karışım ikiye ayrılır, yarısına kakao eklenir karıştırılır, diğer yarısına portakal kabuğu rendesi eklenir karıştırılır.
- Yağlanmış kek kalıbına her iki karışımdan sırayla birer  kaşık dökülür, her iki karışım bitene dek bu işlem tekrarlanır.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika  pişirilir, soğuyunca kalıbından çıkarılıp dilimlenir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz!