Perşembe, Mayıs 21, 2020

ÇİLEK

Bir yorgunluk kahvesini hak ettim sonunda. Kahve eşliğinde bloga bir merhaba demek, biraz muhabbet etmek dinlendiriyor beni.
Sonra yine iş var, akşam yemeği fikir olarak hazır, düşünce halinden çıkmak için mutfakta pişirilmek üzere yolumu gözleyen sebzeler var. Ayıptır söylemesi, akşama yaz türlüsü yapacağım. 
Hah, tam da bu anda çamaşır makinesinin bittiği sinyali geldi banyodan. Bir koşu gidip çamaşırları asayım. İşi sonraya bırakınca hiç bitmeyecekmiş gibime geliyor, gerçi hemen yapınca da yenisi sırada beklemeye başlıyor. 

Bugün ev temizliği günüydü. 
Ev ahalisinden küçük olanı arkadaşını görmek bahanesiyle temizlik işinden firar edince, iş abiyle anneye kaldı. Telefonda konuşurken, biz temizliği bitiriyoruz, sen de gelince tozları alırsın dedim.  Cevap şu, "toz alma işini de hep bana yıkıyorsunuz"! 
Çocuk ahalisi pek alem yahu, ana evinden uzakta kendi evini çekip çeviren, her işi pekala beceren gençler, ana evine gelince derhal eski günlerine dönüyor ve bakım bekliyorlar. Belki benim tutumlarım neden oluyordur böyle davranmalarına, bilemedim.



Eve getirdiğimde çiçek olan çileklerim meyveye durdular, artık kızarıyorlar.
İki gündür nerdeyse saat başı balkona gidip onları gözlüyorum. 
Sabah bir ucundan kırmızı olan, akşama doğru yarıdan fazla kızardı, ertesi sabaha tümüyle kırmızı olmuştu.
Sırada ikinci saksıdakiler var, bugün hava serinlediği için onların kızarması biraz gecikebilir, göreceğiz.

Bir oturuşta bir koca tabak çilek yesem, saksıdaki meyveleri izlerken duyduğum sevinç kadar mutlu olmam sanırım.

8 yorum:

  1. çilekler için maşallah afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, fazla hüner isteyen bir şey yapmıyorum. Sadece su verip, konuşuyorum. ;)

    YanıtlaSil
  3. Çilekler harika gözüküyor

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Okul Arkadaşım,

    Cevaplarınızdan birinde sadece su verip konuşuyorum, demişsiniz ya... işte bütün mesele bence bu:)Kıymetli bir kişilik özelliği kanımca ve şu hayatı her koşulda keyifle yaşanır ve hoş kılan bir şey de aynı zamanda:)

    İyi bayramlar dilerim, her ne kadar sonu geldiyse de... ama biliyoruz ki önümüzde tadı çıkarılabilecek bayramlar da var; size ve çocuklarınıza ve elbette annenize sağlıklı günler ve canı çıkarılasıya tadı çıkarılacak nice bayramlar dilerim:)



    YanıtlaSil
  5. Sevgili Okul Arkadaşım,

    Bayramın sonuna geldik, şikayetçi değilim doğrusu. Sakin geçti ancak muhabbeti boldu, arkadaşlarla, akrabalarla telefonlaştık, mesajlaştık. Şimdiki zamanın sosyalleşmesi böyle...

    Eskiden çiçekleriyle konuşan insanlardan söz edildiğinde bıyık altından gülerdim. Son zamanlarda çocuklar eve geldikçe, onların yokluğunda başka canlıları evlat edinip onlarla konuştuğumu görünce bana takılmaya başladılar, çiçekleri onlardan daha çok seviyormuşum galiba. :)
    Neyse ki, henüz bitkilerim benimle konuşmaya başlamadı! :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!