tag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post4800444493496714075..comments2024-03-28T09:22:54.774+01:00Comments on EKMEKÇİKIZ: TRABZON HURMASI / DİOSPYROSEKMEKÇİKIZhttp://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-72501922993383331542008-12-04T06:12:00.000+01:002008-12-04T06:12:00.000+01:00Elifciğim,Bana öyle geliyor ki, her sene bir meyve...Elifciğim,<BR/>Bana öyle geliyor ki, her sene bir meyvenin antioksidanlığı veya antikanserojen olacağı tutuyor ve o meyve yeniden keşfediliyor. Bu sene de sıra tanrılarınmeyvesine gelmiş olabilir.:))<BR/>Kek tarifini gönderirsen, deneyeceğim.<BR/>:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-51735191788695955422008-12-03T23:58:00.000+01:002008-12-03T23:58:00.000+01:00Buralarda, butun marketler, pazarlar bunlarla dold...Buralarda, butun marketler, pazarlar bunlarla doldu simdi! :o)<BR/><BR/><BR/><BR/>Buharda pisirilen bir kek tarifi var bunun, bulursam yollayayim. Rengi neredeyse siyah oluyor kekin!<BR/><BR/>www.elifsavas.com/blogAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-64655128629610637442008-12-03T09:47:00.000+01:002008-12-03T09:47:00.000+01:00Metin Bey, boğulayazmanızın çok olmuşunun fazla ş...Metin Bey, boğulayazmanızın çok olmuşunun fazla şekerinden filan olduğunu düşünmüştüm. Demek, ham olanı nedeniyle imiş; geçmiş olsun. <BR/>Dün bizim evde çok bayılmışı vardı, kaşıkla yedim. Olmuş, kabuğu rahat çıkacak kadar yumuşamış olanı en iyisi bence.<BR/>Çok fazla olgunlaşanı da Neo'nun verdiği linkteki tarifteki gibi püre yapmak, düşünülebilir.:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-16812740038819561992008-12-03T08:43:00.000+01:002008-12-03T08:43:00.000+01:00Geçen gün de söyledim, az kalsın boğuluyordum, tam...Geçen gün de söyledim, az kalsın boğuluyordum, tam olmamışı ayvadan bin kat daha tehlikeli bunun.. Kesinlikle olgunu yenmeli bu meyvenin, ama çok bayılmışını yemek de pek hoş olmuyor.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-80637012228792974682008-12-02T20:41:00.000+01:002008-12-02T20:41:00.000+01:00Sevgili Simon,Bugünlerde orası-burası karşılaştırm...Sevgili Simon,<BR/>Bugünlerde orası-burası karşılaştırması zihnini meşgul ediyor, farkındayım.:)<BR/>Saydığın meyveler olgunken tatlı olanlar. Taşınabilsinler, bozulmadan saklanabilsinler diye nerdeyse hamken koparılıyorlar. Burada da, her zaman iyileri bulunamıyorsa, o yüzdendir.<BR/>Bir de, yetiştiği toprak bitkinin lezzetini çok etkiliyor. Senin alıştığın lezzetler, burada yetişenlerinki olmalı.<BR/>:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-1753946832855935212008-12-02T20:37:00.000+01:002008-12-02T20:37:00.000+01:00Neocum,Çok yaşa, artık o gazeteyi okumak alışkanlı...Neocum,<BR/>Çok yaşa, artık o gazeteyi okumak alışkanlığımı kaybettim. Bu yazıyı da görmemişim. Yazarla ilgili düşüncene katılıyorum, doğrusu. Her şeyi pek bi bilir oluşu, hocalığındandır mı desem? Neyse... Tarifleri denenebilir geldi, bana. Yine de olgun bir trabzon hurmasının tadını kendi halinde tercih ederim, sanki. <BR/>Yemeyi deneyeceksen, mutlaka olgunundan, yumuşağından seç.<BR/>:))EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-1094227527973601852008-12-02T20:32:00.000+01:002008-12-02T20:32:00.000+01:00Dene bakalım, Fundacım. Nasıl bulacaksın tadını? A...Dene bakalım, Fundacım. Nasıl bulacaksın tadını? Aman, olgunlarından seç! <BR/>:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-30248437950534961762008-12-02T16:04:00.000+01:002008-12-02T16:04:00.000+01:003 hafta önce pazar alışverişini ben yapınca bol bo...3 hafta önce pazar alışverişini ben yapınca bol bol almıştım. o zamandan beri yiyoruz evde. (yani her hafta yenileniyor stoklar). geçen gün de hoş ve basit bir yemek tarifi gördüm onla yapılan.<BR/>yalnız, yıllardır lafı edilmiyordu, bu yıl mı çok fazla üretildi diye düşününce farkettim, ben o yıllardır bu tarihlerde ülkede olmadım ki. doğal olarak bu toprakların sunduğu yemişlerden de uzak kaldım. bir de orada herşey var derler. oysa doğru dürüst şeftali, kayısı, üzüm ve benzerleri hak getire...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-47356932994167400052008-12-02T16:01:00.000+01:002008-12-02T16:01:00.000+01:00ben de ağaçtaki hallerine bayılırım bu meyvanın am...ben de ağaçtaki hallerine bayılırım bu meyvanın ama iş manavdan almaya gelince bir türlü elim gitmez. birkaç kez buruk olanına denk geldiğimden herhalde. ama haftasonu eklerinden birinde rastlayınca ve şimdi de senin sayfanda görünce yine bir heves geldi, bi cesaret denerim belki :)<BR/><BR/>yazıyı okumak isterseniz (bu yemek yazarını zaman zaman ukala bulmakla birlikte bazen enterasan tariflere rastliyorum):<BR/><BR/>Trabzon hurması mı cennet elması mı?<BR/><BR/>http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10468023.asp?yazarid=123neohttps://www.blogger.com/profile/07348572619340149378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-65568748084930112652008-12-02T13:51:00.000+01:002008-12-02T13:51:00.000+01:00hiç denemedim ama heryerde görüyorum şimdilerde, ö...hiç denemedim ama heryerde görüyorum şimdilerde, önce hikayesini öğrenmem iyi oldu, buluşalım onunla bakalım en kısa zamanda. :)fundahttps://www.blogger.com/profile/17801354196633610608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-41647749954038939912008-12-02T13:19:00.000+01:002008-12-02T13:19:00.000+01:00Oooo! Ne güzel, trabzonhurmasını severler hemen ke...Oooo! Ne güzel, trabzonhurmasını severler hemen kendini gösteriyor.<BR/>Hoşgeldiniz, Akasya Hanım!<BR/>:))EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-30571931878988396472008-12-02T12:46:00.000+01:002008-12-02T12:46:00.000+01:00Bayılırıımmm bayılırım..O kasalar benim olsa keşke...Bayılırıımmm bayılırım..<BR/>O kasalar benim olsa keşkee...<BR/>Eşimde evlendikten sonra benden tanıdı ve sevdi..Diğer adıda cennet elması..Bu hurmaların aşısız ağaçlarının meyveleri daha küçük..Katkısız doğal bahçelerde yetişen en lezizleri..<BR/>Tşkler bu göz ve mide ziyafeti için...akasyakokusuhttps://www.blogger.com/profile/17484574259752297346noreply@blogger.com