tag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post4945949894193847647..comments2024-03-28T09:22:54.774+01:00Comments on EKMEKÇİKIZ: ÇİKOLATA SOSLU ŞARAPTA ARMUTEKMEKÇİKIZhttp://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-42769994019503768612007-11-18T17:42:00.000+01:002007-11-18T17:42:00.000+01:00Neocuğum,Hassasiyetine teşekkür ederim.Dalgınlığım...Neocuğum,<BR/><BR/>Hassasiyetine teşekkür ederim.<BR/>Dalgınlığıma gelmiş olmalı ki, bazen telaş nedeniyle, bazen dikkatsizlikten sık hata yapar oldum.<BR/><BR/>:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-8121322889748096702007-11-17T15:42:00.000+01:002007-11-17T15:42:00.000+01:00ekmekci kız,ekmekler süper gorunuyor, yalnız küçük...ekmekci kız,<BR/><BR/>ekmekler süper gorunuyor, yalnız küçük bir düzeltme yapmak isterim. soğanlı ekmek tarifini ben portakalagaci.com sitesinden almis idim, sana kendi sitemde linkini verirken de bahsetmistim ama gözden kaçmış olacak. bir manada ben vesile oldum tarife ulasmana ama tarif portakalagaci'ndan alinmadir. telif konularinda pimpirikli bir kisiyim, bu yuzden yazmadan edemedim :) <BR/><BR/>bugunku yorumlarda ekmek tarifiyle ilgili bir tesekkur vardı da, o vesileyle bu sayfaya baktıgımda fark ettim ki soğanlı ekmek tarifi neolitik hanım'ın olmak üzere, hemen durumu düzelteyim dedim. <BR/><BR/>neolitik<BR/>the pimpirik :)neohttps://www.blogger.com/profile/07348572619340149378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-37763406549781433902007-11-02T17:16:00.000+01:002007-11-02T17:16:00.000+01:00Çobanım,Sobe! Burdaymışsın.:)Şekerim, düüt deyince...Çobanım,<BR/><BR/>Sobe! Burdaymışsın.:)<BR/><BR/>Şekerim, düüt deyince zeytinleri koyabilirsin de, makineyi hamur yapma ayarına getirip, çıkan hamuru mutfak tezgahına yayıp, üstüne zeytinleri serip, şööyle kıvırıvermek ve de sonra bir kaba yerleştirip fırında pişirmek sonucunda, zeytinler ekmeğin daha çok ortasında kıvrım halinde durmaktalar.<BR/><BR/>Hem neden olmasın, madem yaptın, yine olur.:)<BR/><BR/>Lafı uzattım, sirke sorusunu boğuntuya getirir miyim diye. <BR/>Cevap: Bilmiyorum.:(<BR/>Bu sabah aklımdan biri sorsa nedeni ne diye, yandım diye geçirmiştim üstelik.:)<BR/>Ama, öğreniciim ve de size söyliicim, merak buyurmayınız.<BR/><BR/>Çiğ sebze pişirmeyi seven Çoban hanım'a saygılarımla.EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-37433569020643143622007-11-02T17:08:00.000+01:002007-11-02T17:08:00.000+01:00Yahu Elektracığım, Canın patlıcan yemek isteyince ...Yahu Elektracığım, <BR/><BR/>Canın patlıcan yemek isteyince haber var, ben çok severim. Güzel salata çeşitlerini bilirim. Yaparım, ben sana.:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-25320489888724909542007-11-02T17:07:00.000+01:002007-11-02T17:07:00.000+01:00su süt sirke ve yagi koyup ustune un seker tuz ve ...su süt sirke ve yagi koyup ustune un seker tuz ve mayayi koyup ekmek makinasinda soole bi pisirsek, düt düt diyince zeytinleri koysak, olur di mi ekmekciimkizciim. <BR/>ben bi kere makinede yapmistim da pek begenmemistim. sirke yeni geldi bana. acaba neden konuyo, sen bilirsin ben hic cikaramadim.<BR/>olculer de makina icin ayni kalir herhalde di mi..<BR/>bu arada bugun bamya yaparken aslinda benim elimin yemek yapmaya yatkin oldugunu ama her türlü sebzeyi cig sevdigim icin az pisirip yiyenleri gıcık ettiğimi farkettim. aslinda hekketen elim yatkin (zugurt coban) <BR/>beceriririm, valla yaa.. aaa..kecilerin cobanihttps://www.blogger.com/profile/14729844274818650679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-9088044325970534772007-11-02T17:06:00.000+01:002007-11-02T17:06:00.000+01:00Yıldıznafcığım,İlk fırsatta ayrıntısını yazacağım,...Yıldıznafcığım,<BR/><BR/>İlk fırsatta ayrıntısını yazacağım, hemen malzemesini vereyim:<BR/>1 kg patlıcan<BR/>4 orta boy soğan<BR/>6-7 tane çarliston biber<BR/>4-5 orta boydan büyük domates<BR/>1 kg yufka (4-5 yaprak)<BR/>2-3 yumurta<BR/>3 su bardağı süt<BR/>Yeteri kadar zeytinyağı (İçini pişirirken kullanılacak)<BR/><BR/>Eminim, senin yaptığın da güzel olmuştur, evdekiler naz yapmıştır, aldırma.<BR/>:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-19824559233045597222007-11-02T16:59:00.000+01:002007-11-02T16:59:00.000+01:00Kardeşkayamın Sevgili Arkadaşı,Emriniz olur, bunu ...Kardeşkayamın Sevgili Arkadaşı,<BR/><BR/>Emriniz olur, bunu ayrı bir post olaraktan yayınlayayım müsadenizle, çok istek aldı da.<BR/>:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-10514323837853674412007-11-02T15:57:00.000+01:002007-11-02T15:57:00.000+01:00uffffff,muhteşem görünüyorlar ellerine sağlık. ben...uffffff,muhteşem görünüyorlar ellerine sağlık. ben de patlıcana aç bir şahıs olarak,( bizim evde bir ben yediğim için üşenip kendime yapmıyorum da) şu patlıcanlı böreğe gözümü kararttım sanırım. yapacağım, yapmak istiyorum, yaparım:) tarif nasıldır? tatlılarla aram yoktur ama, armutlar da muhteşem görünüyor. ellerine sağlık...elektrahttps://www.blogger.com/profile/07038891568906189756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-50668892607973548542007-11-02T15:25:00.000+01:002007-11-02T15:25:00.000+01:00Ekmekci Kiz, Guzel Kiz, Su patlican bireginin tar...Ekmekci Kiz, Guzel Kiz,<BR/> Su patlican bireginin tarifini verir misin. Ben icine patates koyup vavurarak yaptim soganla ama bu yemek gibi olmus dediler evdekiler. Acil tarif lutfen...YILDIZNAFhttps://www.blogger.com/profile/03166767750370265329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-65519806297687876412007-11-02T15:21:00.000+01:002007-11-02T15:21:00.000+01:00Bütün alacağım kiloların sorumluluğunu vererek pat...Bütün alacağım kiloların sorumluluğunu vererek patlıcanlı böreğin tarifini de rica ediyorum.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-80899208824304729162007-11-02T11:56:00.000+01:002007-11-02T11:56:00.000+01:00Kardeşim,Mersi, mersi...Sevgili yeğenimle açacağım...Kardeşim,<BR/>Mersi, mersi...<BR/>Sevgili yeğenimle açacağımız butik ekmekçinin spesyallerini belirliyoruz.<BR/>Bütün çabamız, o. <BR/>:))EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-83434946852275250492007-11-02T10:48:00.000+01:002007-11-02T10:48:00.000+01:00Ben bu menüden zeytinl ekmek, soğanlı ekmek ve o m...Ben bu menüden zeytinl ekmek, soğanlı ekmek ve o muhteşem tatlıdan tadabilmiş şanslı kul olarak alkışlamakla kalmıyor şapka çıkarıyorum.<BR/><BR/>KardeşkayaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-3820404901803527742007-11-02T07:55:00.000+01:002007-11-02T07:55:00.000+01:00Miso Pisi,Bunu yazarken inan yüzüm kızarıyor, ama,...Miso Pisi,<BR/><BR/>Bunu yazarken inan yüzüm kızarıyor, ama, sahiden çok lezzetli bir sofra idi.<BR/>Misafirler "şef"i alkışladı!<BR/>Yok canım abartıyorum, alkış filan olmadı da çok beğenildi.<BR/><BR/>En önemlisi ne biliyor musun? Ben beğendim. Çünkü, kafamda kurduğum lezzetleri tıpatıp buldum.<BR/><BR/>Evet, itiraf ettim, işte:<BR/>Ben öyle manyak gibi kafamda yiyeceklerin neyle nasıl pişerse hangi lezzette olacağını kuruyorum.<BR/>:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-78693059186966392582007-11-02T07:51:00.000+01:002007-11-02T07:51:00.000+01:00Müziciğim,Sahiden arada karanfil bulabilir misin, ...Müziciğim,<BR/><BR/>Sahiden arada karanfil bulabilir misin, merak ettim.:)<BR/><BR/>Karanfil ve tarçın tatlıya çok hafif bir lezzet vermişti, ama, hele üstüne çikolata sos yapılınca gerekmeyebilir mi? Evet, sanırım, idare eder.:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-40434887976321789782007-11-02T07:49:00.000+01:002007-11-02T07:49:00.000+01:00Şuleciğim,Ankaralılara yaptığım teklif tabii ki İs...Şuleciğim,<BR/><BR/>Ankaralılara yaptığım teklif tabii ki İstanbullular için de geçerli.:)<BR/><BR/>İsteyin, yapayım.<BR/><BR/>Ne zaman?<BR/>:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-18365702767660198292007-11-02T07:47:00.000+01:002007-11-02T07:47:00.000+01:00Fatmacığım,Hemen şuracıkta zeytinli ekmeğin tarifi...Fatmacığım,<BR/>Hemen şuracıkta zeytinli ekmeğin tarifini veriyorum, işte.:)<BR/><BR/>Malzemesi:<BR/>1 su bardagi su<BR/>1/2 su bardağı süt<BR/>3 tatlı kaşığı maya<BR/>4 tatlı kaşığı toz şeker<BR/>1 tatlı kaşığı tuz<BR/>1/4 su bardağı zeytinyağı<BR/>1 çorba kaşığı sirke<BR/>4 su bardagi un<BR/>1 su bardagi çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin <BR/><BR/>1. Elde yoğuracaksanız süt ve su karışımına maya ve şekeri ekleyerek mayanın çalışıp, kabarması ilk iş.<BR/><BR/>2. Daha sonra tuz, sirke, yağ ve un eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Hamurun iki katına çıkması için yaklasik 1 saat beklenir. <BR/>(Ben bu aşamalar için ekmek makinemi kullandım.)<BR/> <BR/>3. Kabaran hamur merdane ile açılır, zeytinler içine yayılır ve hamur rulo halinde sarılır.<BR/><BR/>4. Kat yeri alta gelecek şekilde, yağlanmış tepsiye veya pişirme kabına konularak, hamurun iki katına çıkması için yaklaşık 30-40 dakika beklenir.<BR/><BR/>5. 200-220 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirilir. Fırından ve kabından çıkarılınca, bir telin üstüne alınarak 1 saat kadar soğutulur. sonra dilimlenerek afiyetle yenir.<BR/>:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-32906026869420578382007-11-02T07:46:00.000+01:002007-11-02T07:46:00.000+01:00Ağzım köpük köpük, kudurmuş gibi fotolara bakıyoru...Ağzım köpük köpük, kudurmuş gibi fotolara bakıyorum. Nefis olmuşlar ekmekçikız, ellerine sağlık. Yiyenlere de afiyet olsun. Miso da bacaklarınıza sürünerek maaa, baaa diye gezsin.<BR/><BR/>marruumisohttps://www.blogger.com/profile/03023153123722971016noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-57193413907777246602007-11-02T07:31:00.000+01:002007-11-02T07:31:00.000+01:00Çoban Hanım,Siz İstanbul'a gelin ben size ne mamal...Çoban Hanım,<BR/>Siz İstanbul'a gelin ben size ne mamalar yaparım, ohhooo! <BR/>:))EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-23710425400167676402007-11-02T00:23:00.000+01:002007-11-02T00:23:00.000+01:00sarapta armut cok guzel gorunuyor. cok da karmasik...sarapta armut cok guzel gorunuyor. cok da karmasik degil, deneyebilirim yani. karanfil koymadan nasil olur sence ekmekcikiz? burada bulabilir miyim henuz bilmiyorum da..müzihttps://www.blogger.com/profile/17633548795259600491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-18055776242633504232007-11-01T21:05:00.000+01:002007-11-01T21:05:00.000+01:00benim karsi apartmanda sana ve cocuklara cok benze...benim karsi apartmanda sana ve cocuklara cok benzeyen bir aile var. pencereden pencereye gulumsuyoruz birbirimize. gecenlerde ciddi ciddi "ya acaba ekmekcikiz mi bu?" dedim kendi kendime. Tamam onlar siz degilsiniz ama keşke olsaydin da gelip su zeytinli ekmekten basta olmak uzere hepsinden tatsaydim biraz biraz. aklim kaldi cok fena :)şulehttps://www.blogger.com/profile/14355946835470887068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-32829333922097042732007-11-01T19:26:00.000+01:002007-11-01T19:26:00.000+01:00Harika görünüyor hepsi de ama armutlar ve gülböreğ...Harika görünüyor hepsi de ama armutlar ve gülböreğine bayıldım. Birkaçgündür 'Ekmekçikız pek ekmek tarifi vermiyor. Adını değiştirse bari' diye düşünüyordum ciddi ciddi:))<BR/>Selamlar,Justin Bieberyhttps://www.blogger.com/profile/12612116185535737551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-41052757007757174822007-11-01T18:54:00.000+01:002007-11-01T18:54:00.000+01:00aneyy sunlara bak. ben de gelebilil miiiimaneyy sunlara bak. <BR/>ben de gelebilil miiiimkecilerin cobanihttps://www.blogger.com/profile/14729844274818650679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-87551539636369450972007-11-01T14:49:00.000+01:002007-11-01T14:49:00.000+01:00Çobancığım,Şarabı sek kullandım, zaten içine şeker...Çobancığım,<BR/><BR/>Şarabı sek kullandım, zaten içine şeker konulduğu için tatlı şaraba gerek yok sanırım.<BR/>üstüne pişme işleminden sonra şarabı çektirerek fazla suyu sos haline getirme işlemi var ki, nefis bir koku yayılıyor.:))<BR/><BR/>Valla, yaz başında çıkan minik armutlarla senin önerin pekala denenebilir. Hatta, süper olur, diyebilirim.:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5426975240881760349.post-10713644729062710312007-11-01T11:56:00.000+01:002007-11-01T11:56:00.000+01:00hmm gnam gnam. cok guzel. ozellikle sarap viski ve...hmm gnam gnam. cok guzel. ozellikle sarap viski ve armut kismina bayildim. <BR/>sarap sek mi olmali yoksa tatli mi denemeli ne dersin. <BR/>hatta minik armutlarla yapsan bööle kokteyl armutu gibi olur, olmaz mi?kecilerin cobanihttps://www.blogger.com/profile/14729844274818650679noreply@blogger.com