Onlar henüz turfanda iken, kıştan kalanlarla baharın tazelerinden karma bir tabak yaparsak ne olur?
Pek güzel olur!
Şöyle yaparız:
5-6 dal taze sarmısak, yeşil soğan ve 3-4 ince pırasayı ince ince doğrarırız.
Bir iki yemek kaşığı zeytinyağı konulmuş çelik tavada şöyle bir çevirir, sonra tavaya bir kapak kapatır ve kısık ateşte, sararmalarını bekleriz.
Beklerken boş durmayıp bir küçük demet pazıyı yıkar, incecik doğrar ve sararmış soğan, pırasa karışımına ekleriz.
Pazılar önce suyunu salar, sonra çekerler.
Eh, oldu işte!
Sonrası keyfinize kalmış; dilerseniz öylece yersiniz biraz yoğurt eşliğinde mesela,
dilerseniz azıcık kavrulmuş kıyma eklersiniz biraz salata yanına,
dilerseniz iki yumurta kırıp yanına acı biber turşusunu katık edersiniz.
Her halde parmaklarınızı da yersiniz, benden söylemesi!
Ben yerim ve çok ta sevinirim ,biraz kıymalı biraz yumurtalı ve bir dilim ekmekle...
YanıtlaSilElinize sağlık
Esmacığım,
YanıtlaSilAynen aynen! :))
Tam benlik ağzımın suyu aktı valla:)) ben her şekilde yerim.
YanıtlaSilSevdacığım,
YanıtlaSilHer şekilde afiyet olsun! :))
olmuş bu !
YanıtlaSilEh, siz öyle diyorsanız Evli Bey, olmuştur. :))
YanıtlaSilmis! cigargasta deriz ot kavurmaya ve her türlüsüne bayılırız. kendime de "gözün doysun" diyorum bu arada!
YanıtlaSilÖzlemcim,
YanıtlaSilOlur mu hiç gözü doymak? O kadar bin çeşit ot varken? ;)
hah destekte bulunca temelli şımarırım artık ben =)
YanıtlaSilseviyom seni ekmekçim!
Ben de seni! :))
YanıtlaSilVe de özledik iyice, yani...