Cuma, Kasım 24, 2006

UUUFFF YAA, SONUNDA! VE GÜNÜN DEVAMI

Nerdeyse iki saattir bloguma girip yazmaya çalışıyorum, çalışıyordum daha doğrusu. Nasıl olduğunu anlamadığım bir mucize sonunda girebildim. Başlangıçta msn'le de böyle boğuşmuştum, neyse oldu sonunda.
Şimdi, haftasonu planlarımdan birinin azıcık zedelenmesinden dolayı küçük bir hayal kırıklığı yaşıyorum: Ne güzel, pazar günü kızlarla havuz-hamam keyfi yapacaktık; kaldı... O vakit, ben de sinema keyfi yaparım; iyi filmler geldi ve henüz BABİL'i göremedim. Ayrıca KADER'i merak ediyorum, Uğur Yücel'in filmi başladı, KÖSTEBEK başladı...
Hem ne zamandır ekmek yapmadım, haftasonu yeni denemeler için iyi bir fırsat olur.
Evet, sevgili günlük, bu postayı göndereyim bakalım, yerine ulaşacak mı?

...VE GÜNÜN DEVAMI...
...deyip yine yazalım. Haftasonu planlarımdan birkısmını gerçekleştirdim bile. Eve gelip, güzel bir akşam yemeğinden sonra iki çeşit ekmek yaptım. Birisi paskalya çöreği-açma karışımı bir kahvaltı ekmeği, diğeri kek kalıbında ballı çavdar ekmeği. Aslında, bu ekmeklere prezantasyonlarını ve tabii ki satışlarını sağlamak üzere hoş(?) isimler vermeli. Neyse, sonraki aşamada onu da beceririm artık. Açma iyi kabardı, biraz soğusun tadına bakıcam. Çavdar ekmeğinin yoğurma sonrası kabarma aşamasında sabırsız davrandım ve istediğim kadar kabarmadı. Onun da tadına bakıcaz artık... Bütün bu ekmek yapım faaliyetime Doluca Safir 2002 eşlik etti. Uzun zamandır dömisek beyaz şarap içmemiştim, çok lezzetliydi, bayıldım doğrusu.
Son not: Açmanın tadı pek güzel olmuş, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz!