YER ELMASI
Hani geçen gün, size, sabah sabah karşıma çıkan çiçekleri göstermiştim ya, işte bugün o bitkinin toprak altındaki kısmından, yumrularından yemek yaptım.Yaa! Meğerse, bildik bir sebzenin çiçekleriymiş onlar: Yer elmasının.İşte, yukardaki de zeytinyağlı pişirilmiş yemeği. Havuç, kuru soğan, bir mandalina ve yarım limon suyu, bir tutam un, tuz, şeker eklenerek.Afiyet olsun..
Merhaba,yer elmasını görünce geçmişe gittim.Bizim bahçemiz de vardı ve rahmetli babannem ile annem onları toplar,soyar ve bize verirdi.Kabuklarını yeniden toprağa atarlardı,tekrar çıksın diye.
YanıtlaSilBüşra hoşgeldiniz,
YanıtlaSilBu tabakta görülenleri pişirmeden önce, ilk kez, ben de çiğ yer elması yedim. Ne kadar lezzetli olduklarına çok şaşırarak, hem de. Siz bu tadı biliyormuşsunuz.:))
Yerelmasını çok severim zeytinyağlısını, ne kadar lezzetli olur,bezelye ve dereotu da ekliyorum ben.O kadar az kişi sever ki bunu, hatta adını duyunca ıyy derler.Unu en son mu ekliyorsun, onu bilmiyordum.
YanıtlaSilben hic tatmadim yer elmasini. en kisa zamanda denemeli.
YanıtlaSilSerpilciğim,
YanıtlaSilGelecek defa, bezelyeli deneyeceğim, iyi bir lezzet buluşması olacak. :))
Unu, şeker ve tuzla birlikte ekliyorum. Hem, beyaz kalmasını sağlıyor, hem de suyu daha kıvamlı oluyor. Ama, sadece parmak ucuyla bir tutam...
:)
Şuleciğim,
YanıtlaSilMutlaka tatmalısın.:))
Ben de çiğ yemeği yeni keşfettim ve bayıldım.
:)
benim yengem vardır, dayımın hanımı, yer elması denince, ya da görünce, hep o gelir aklıma. bizim evde hiç pişmedi, annem de pişirmezdi, bir yengemin evine gittik mi, yemeğin yanına eşlikçi zeytinyağlısının tadına bakardım. bana hiçbir belirgin, şu gibi, bu gibi diyebileceğim tadı varmış gibi gelmiyor nedense....
YanıtlaSilElektracığım,
YanıtlaSilYakın zamana kadar bana da öyle gelirdi, itiraf ediyorum.:)
O çiçekleri gördüm göreli, yumrularına karşı hislerim başka oldu.:))
Ben severim bu şeyi. Pişirirken biraz pirinç de ekliyorum, güzel oluyor
YanıtlaSilEvet Arzucum, bak pirinci unutmuşum. Annem de pirinçli yapar, güzel olur.
YanıtlaSil:))