Pınar Hanım "kavrularak yumurta kırılır, nefis olur" demişti. Haklıymış.
Bir demet körmenin yeşil yapraklarının çoğunu pancar yapraklarını pişirirken soğan yerine kullanmıştım. (Pancarı az bulgurla pişirdim, onun fotoğrafını çekmemişim.)
Beyazlarını ve beyaza yakın yeşillerini az sızma zeytinyağında çevirdim.
İki yumurtayı çırpıp hafif yumuşamış körmenlerin üzerine döktüm, omlet gibi pişirdim. Yanında da yeşil salata...
çocukluğumda sarp kayalıklara çıkardık toplamak için:)
YanıtlaSilyanımıza aldığımız,çökelek ve yufka ekmek eşliğinde dürüm yapar yerdik..:))
güya dağlarda piknik yapıyoruz:)
ne lezzetli günlerdi ama:)
anılarımı depreştirdiniz..
bu şekilde de yemişliğim vardır.
nereden buldunuz ki körmeni şimdi..
sılaya gidişte yok ufukta.
ne yapsam kii;)
geliyorum sizee:)
muhabbetle..
:)
Tijen çok kullanır bu otu, köremen diyor ama o sanırım. Yine bir diyet zamanı Tak Sepeti Koluna'yı yutkuna yutkuna okumuştum:) Pazara bir bakayım belki bulurum, Mehtapın yeni programına başlamışken iyi bir alternatif olur.
YanıtlaSilHaftasonun güzel olsun Ekmekçim:)
Sevgili Kekik,
YanıtlaSilKörmen tee Nazilli'den İpek Hanım'ın Çiftliğinden geldi. Çocukluğunuza yolculuk etmekte haklısınız, çok lezzetliydi. Bize buyrun, başımla beraber tabii ki, ama körmen bitti. :(
Dilerim tez zamanda yeniden yersiniz.
Leylakcığım,
YanıtlaSilSizin orada olmak vardı, tam da bahar gelmişken...
Buldun inşallah pazarda?...
Sana da iyi hafta sonu dilerim.
:)