4 ince uzun pırasa ince ince doğranır,
1 minik havuç zar gibi doğranır,
3 küçük kereviz yarıya bölünür, sonra küçük parçalara...
1 portakalın suyu sıkılır, tenceredeki sebzelerin üstüne ve yeteri kadar sıcak su eklenir.
1 çimdik tuz ve 1 fiske un tenceredeki sebzelerin üstüne atılır.
1/2 saatte kerevizli pırasa / pırasalı kereviz pişer.
2 kaşık zeytinyağı ocağın altı kapatılınca sebzelere tat katmak için eklenir.
iki sevdiğim lezzet,ve
YanıtlaSilev halkının sevmediği lezzet...
nasıl bir çözüm bulsam buna ben ekmekçim:))
en iyisi ben öğle yemeğine sana geleyim..
ellerine sağlıkk olsun..
huzur dolu haftalar..
muhabbetle..
Sevgili Kekik,
YanıtlaSilEvet, en iyi çözüm senin bana misafir olman! :))
evdekiler yemese de ben ikisine de bayılıp sırf kendime yapıyorum. Ama ikisini karıştırıp hiç denememiştim hemen not ettim
YanıtlaSilBizin evde sık pişer tadı nefis oluyor:)
YanıtlaSilBilge kızın anneciği,
YanıtlaSilBen de ilk kez yaptım ve tadını çok beğendiğim için paylaştım.
Denemeli ve yemeli. :))
Sevgili Fadiş,
YanıtlaSilBizim evde de sık pişecek bundan böyle! :))
Merhaba,
YanıtlaSilYeşil çorbamdan arta kalan sebzeleri ne yapsam diye düşünürken tarifinizi buldum. Evde sadece yarım, o da kabuğu soyulmuş, portakal kalmış portakalı da tencereye doğradım. Az önce yedim. Çok teşekkürler paylaşımınız için. Bugünün diyet öğününü kurtardım sayenizde:)
Bir de rüyanızı anlatmıştınız da sanki boşa gitmiş bir ömür demiştiniz:( Hiç haksızlık etmeyin kendinize.Güzel bir şey bulup bunu sevinçle paylaşabilen birinin ömrü boşa gitmemiştir. İzin verirseniz, oğlumun dediği gibi, Kocamaaan öpüyorum yanaklarınızdan...
Enigma Maya hoşgeldiniz! :)
YanıtlaSilMehtap'ın sınıfındaki öğrenciliğiniz kolay gelsin, karar verdikten ve yola başladıktan sonra hedefe ulaşacaksınız eminim.
Güzel sözleriniz için ayrıca teşekkürler. Zaman zaman hepimizin başından geçer bulutlar... Şimdi iyiyim.
:)