Salı, Şubat 12, 2013

BİLİN BAKALIM!




Bir tabak kavurma. Sebze kavurması. Bilin bakalım neler var içinde?

Hadi ipucu vereyim, üç farklı sebze var  orada. Sırayla tavaya atılmış, azıcık zeytinyağında kendi halinde suyunu salmış, çekmiş...
Veee tabii ki üstüne yumurta kırılmış...

Ooo! İşiniz iş!
Dört malzemenin birisi tamam, kaldı üç renk sebze.
Neler onlar?

18 yorum:

  1. kereviz, kırmızı biber,ıspanak ve soğanda var ben bildim mi acaba ödül ne

    YanıtlaSil
  2. kereviz, kırmızı biber soğan mı acaba:)

    YanıtlaSil
  3. semizotu,kırmızı biber,brüksel lahanası..heh he ..iyi uydurdum mu??

    YanıtlaSil
  4. kirmizi biber, ispanak ve karnibahar diyorum ben :)

    YanıtlaSil
  5. kabak,maydonoz,kırmızı biber :)
    annem de çok yapar ve görüntü aynı eğer yanılmıyorsam kabak kavurmaa

    YanıtlaSil
  6. Brüksel Lahanası, Kırmızı biber, Pazı, Pırasa. Çok mu uçtum ? ama öyle geldi. Bir de büyütmeli foto olaydı goleydi :)ama güççük foto .

    YanıtlaSil
  7. ben yanıtı meraktayım hala:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Sezgin,
    Cevabı en sonda yazacağım. ;)
    Ödül düşünmemiştim inan! :(
    Belki, öğrenip bu tarifi yapıp yemek ödül olabilir. :)

    YanıtlaSil
  9. Ebrucuğum,
    Malzemelerden 1 tanesini bilmişsin, güzel! :)

    YanıtlaSil
  10. Sihirli Baklava,
    Kırmızı biber herkesin favorisi oldu.
    Benim de öyle! :)

    YanıtlaSil
  11. A-H'cığım,
    Ispanak yakın bir tahmin.
    Ama değil! ;)

    YanıtlaSil
  12. Günlükcü Bayan,
    Kabak kavurmayı ben de yaparım ve severim.
    Ama, bu kabak kavurma değil. :)

    YanıtlaSil
  13. Elektracığım,
    Pes!
    Sonunda bir bilen oldu. :))
    Hem de tamamıyla ve de fazlasıyla. ;)

    YanıtlaSil
  14. Evet arkadaşlar!
    Ödülsüz yarışmanın cevabını söylüyorum:
    Pazı, pırasa ve kırmızı biber. :)
    Zeytinyağı ve yumurtayı söylemiştim zaten.

    Şöyle yaptım:
    Pırasaları ince doğrayıp, az yağda çevirdim. Onlar biraz hallenince kırmızı biberleri halka doğrayıp kattım, az çevirdim. Sonra pazıların önce saplarını ince doğrayıp ardından yapraklarını irice doğrayıp ekledim.
    Biraz sularını salıp çekince de, çırpılmış yumurtaları döküp, karıştırdım.
    Sonra tabağa alınıp turşu eşliğinde afiyetle mideye indirildiler.
    Nasıl?
    ;)

    YanıtlaSil
  15. yeyyyyyyyy:) ben bildim, ben bildim. ama o brüksel lahanası, tabağın ön sağ kısmında etli görünen bir şey var ya. hah ona dedim ben. bi pırasa iri kaçmış meğer :))

    YanıtlaSil
  16. Haklısın şekerim! :))
    Ancak, eklemeliyim ki foto büyüyor. Kocaman olmuyor ama, tıklanabiliyor bir kademe büyüyor. Onu şeydeyim de...
    :))

    YanıtlaSil
  17. Bende bugün bir yemek uydurdum ve lezzetine
    Hayret ettim.ne mi yaptim:
    2 tane yesil sogani ince dograyip 1-2 kasik z.yaginda
    Az. Cevirdim ,üstüne ince ve kücük dogranmis 1
    Kabagi kabugla beraber ekledim sonra 2 kücük domatesi
    Ve kirmizi Paprika biberi ince dograyip koydum .magginin
    Baharat sosundan ekledim ( soya sosum bitmisti) ve Tabasco Chili aci Biber sosundan damlattim. Hepsini
    Sebzeler yumusuyana kadar kisik ateste pisirdim. Hafif
    Soguduktan sonra ekmeksiz yedim.o kadar güzel olmustu ki Az. Yaptigim icin Pisman oldum.hepsi
    1 kisilik bir yemek olmustu. Sizin yemeginizde coksaglikli
    Ve doyurucu olmus. Not aliyorum en kisa zamanda yapilacak.Elinize saglik.Sule

    YanıtlaSil
  18. Sizin de elinize sağlık Şule, afiyet olsun. :)
    Bence en güzel yemekler uydurulan yemekler...
    ;)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!