Bizim evin en sevilen salatalarından bir tanesi.
Geçende C. yeğenim, masanın üstünde olgunlaşması için elmaların arasında beklettiğim iki avokadoyu görünce "bununla ne yapıyorsun teyze" demişti.
Anlattım:
Önce alıp, oda sıcaklığında tercihen elma ya da muz ile birlikte bekletiyorum. Böylece üç dört gün içinde olgunlaşıyorlar.
İki avokado kullanacaksam, orta boy iki üç patatesi haşlayıp ince dilimliyorum.
Avokadoları boyuna dörde bölüp, kabuklarını soyup ince dilimliyorum.
Arzuya göre kırmızı soğan (yarım soğan, halka halka) ya da taze soğan (üç dört dal) doğruyorum.
Ben dereotunu da yakıştırıyorum, ancak kızım yiyecekse dereotsuz oluyor.
Hepsinin üzerine bir limon, yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı hardal ile bir sos yapıp karıştırıyorum.
Benim güzel yeğenim bugünlerde üniversite sınavına hazırlanıyor, harıl harıl.
Salata tarifini verirken avokadonun yararlarından çokca sözetmişim ki, anacığını sıkılamış, aldırmış ve olgunlaşınca tarifi almak için aradılar.
Tarif veriririm ama siz de salatanızın fotoğrafını gönderin demiştim. Tesadüf bizim evde de o gün aynı salata yapılıyordu.
Fotoğraftaki onların salatası, kırmızı soğanla yapmışlar, bizimki yeşil soğanlıydı.
Elinize sağlık...Patatesle birleştirmek hiç aklıma gelmemişti. Ben kimyon ve sarımsağı da çok yakıştırıyorum avokadoya. Sosa da eklenebilir.
YanıtlaSilBen kızım doğduktan sonra tanıştım avokadoyla. Bizim için hiç denemedim. Genelde dipsos şeklinde tariflerini görmüştüm. Bu ilgimi çekti denemeliyim. elinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Benimm koca bayılır kesin. Deneyeceğim ilk fırsatta.
YanıtlaSilSevgili Işın,
YanıtlaSilBen de sarmısak ve kimyonu denememiştim doğrusu. Bakalım nasıl olacak? :)
Sevgili Nihan,
YanıtlaSilAvokadoyu sadece dipsosta kullanmak o lezzeti kaçırmak bence.
Salata olarak deneyin, seveceksiniz. :)
Ebrucuğum,
YanıtlaSilKesinlikle bayılır sebzesever kocan.
Bence oğlun ve sen de beğenirsiniz.
Afiyet olsun. :)