Pazartesi, Aralık 06, 2010

BAŞARDIM!

Hani geçen hafta niyet edip istediğim sonucu alamadığım ekmek çalışması vardı ya...
Hah, işte bu defa başardım!



Hem de iki çeşit yaptım.
Büyük olanının üzerinde deniz tuzu var.
Tam da, güneyde yapılan usulüne uygun, çıtır çıtır. Bizim pideler gibi değil bu çıtırlık, daha çok gevrek diye tanımlanabiliriz.


Küçük olanlar bebe cinsinden.
Hamurunda azıcık süt de var, biraz daha çok kabardılar.
Üstlerinde çeri domates ve rende parmesanla piştiler.


Şimdi gelsin, diğer çeşitler!
.

8 yorum:

Papatya dedi ki...

Küçükler pek şirin ellerine saglik:)

Leylak Dalı dedi ki...

Beğendim demeye korkuyorum, ekmek yollamaya kalkacaksın:)) Ben o ekmekleri gelip seninle birlikte yemek istiyorum, inşallah o da olacak, onun için çok teşekkür ediyorum, yollamış kadar oluyorsun zaten sevgili Ekmekçim.
Ne diyeyim bu konudaki yeteneğine ve azmine hayranım, ben bu mayalı hamur işlerinde resmen sıfırın altındayım. Muhtelif denemelerim hep hüsranla sonuçlandı, elimde mayayı bozan birşey var herhalde, bir de yoğurmayı sevmiyorum, eh hamur da "al sana" diyor haliyle:))
iyi bir hafta dileğiyle:))

Ebru dedi ki...

Harika görünüyor. Benim de her pazar klasiği paskalyalarım var hem idanın pazartesi günleri hamur işleri beslenmesi hem de itiraz etmeden yediği tek şey. Aslında senden yardım alarak ekmek olayına da girsem güzel olacak.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Papatya hoşgeldiniz! :)

Güzel oldular, bu defa sonuç iyi! :))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Leylakcığım,
Teşhisinde haklısın, kesinlikle! Ancak sadece hamur konusu değil, herbişeyde kendisine korku ve negatif düşünceyle yaklaştığımız her konuda sonuç olumsuz oluver miyor mu?

Tamam, peki! Sen İstanbul'a gel de...
:))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ebrucuğum,
Başlangıç dersi için buyrunuz!
http://ekmekcikiz.blogspot.com/2009/07/ekmek-mektubu.html

Dahasına da, her türlü yardıma da hazırım.
:))

Gamlı Baykuş dedi ki...

Muhteşemlerdi!!! Ellerinize sağlık! Size açacağım pastanede ekmek bölümü şefliğini öneriyorum ne dersiniz?

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Komşum!
Kabul ettim bile!
Hemen çeşitler üzerinde düşünelim.
:))
Afiyet olsun.
:)