-Teyzeee!
-Efendim yavrum?
-Kalıp aldık, bu akşam kurabiye yapalım.
-Yavrucum, geç oldu. Yorgunum hem, haftasonu yapsak?
-Yaaa, teyzee!
-Teyze, hani söz vermiştin?
-Yavrum bugün Perşembe, haftasonu bugün mü?
-Değil ama sıkıldım ben, hadi kurabiye yapalım.
-Annenle yapsan?
-O yapmıyor, işi varmış. Hadiii!
Sonunda bu akşam kurabiyeler yapıldı, maksat hasıl oldu: Kalıplar kullanıldı.
Yukarıdakiler normal boy kalıplarla kesilen hamurun piştikten sonraki halleridir. Artan hamurlar saç örgüsü şeklinde değerlendirildi.
Tarifini de vereyim, kolaycacık yapılıyor.
EV KURABİYESİ
Malzemesi:
- 250 gr. margarin
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta (birisinin sarısı hamurun yüzüne sürülecek)
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un (yaklaşık 1/2 kg.)
Yapılışı:
- Yağ ve şekeri karıştırın. Yoğurdu, yumurtaları ve diğer malzemeyi karıştırarark sırayla ekleyin.
- Unu ekleyin, hamuru hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun.
- Mutfak tezgahını temizce silin, hamuru elinizle veya merdane ile 1,5-2 cm. kalınlığında açın.
- Kalıpları kullanarak hamuru kesin, yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana dek (yaklaşık 1/2 saat) pişirin.
Üsttekiler ise, muhtemelen şeker hamuru kesmek ve pasta süslemek için kullanılması gereken minik kalıplarla kesilmiş hamurların pişmiş görüntüleri.
Bu haftaki yamaklarım yeğenlerimdi, üstelik -çok tuhaf ama- ilk kez kurabiye yapmış oldum. Bizim evin kurabiyecisi annemdir, neyse, o da beğendi.
CEMİ CÜMLENİZE AFİYET BAL ŞEKER OLSUN EFENİM :p
YanıtlaSilteyzelere sonsuz şımarılabilir, yeğenler ise kesinlikle kırılmaz di mi?
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar.
Teşekkürler Diagonal.:)
YanıtlaSilOnlar bana eline sağlık teyze dediler, ben de onlara. Böylece birbirimizi onaylamış olduk, mutlu olduk.:))
Şulecim,
YanıtlaSilHem de ne şımarma!
Annelerine nazlanamadıkları kadar nazlanıyorlar, bazen.
:)